Dosya

Yeni iPhone’unuz için en iyi uygulamalar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone piyasaya çıktığı ilk günden bu yana en cazip hediye seçenekleri arasında yer alıyor. Ancak iPhone’a sahip olmak cihazın hakkını verebilmek için yeterli değil. iPhone’u bu kadar değerli kılan şeyler arasında uygulamalar ilk sıralarda yer alıyor. 2014’e yeni bir iPhone ile merhaba diyenlerin ilgisini çekmeye aday uygulamalardan en iyilerini sizler için listeledik.

elektronik-urunler-tavsiye-010114

VSCO Cam

VSCO Cam’i ”iPhone için en iyi fotoğraf düzenleme uygulaması” olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır. Uygulamanın pahalı araç seti ve fotoğrafçılar tarafından geliştirilen özel filtreler Instagram’ın düzenleme özelliklerinin pek çok kullanıcı tarafından ”kısıtlı” olarak tanımlanmasına neden oluyor. Instagram’ı en azından düzenleme konusunda gözden düşürmeyi başaran VSCO Cam, mobil ve web üzerinde fotoğrafları daha havalı bir biçimde paylaşmak adına hazırladığı ızgara görünümlü kullanıcı profillerini de geçtiğimiz günlerde hayata geçirmişti.

vscocam-iphone


Yahoo Weather

Apple’ın iOS’te kullandığı yerel hava durumu uygulamasından hoşlanmayanların bir de bu uygulamanın çıkış noktasına bakmasında fayda var. Yahoo Weather uygulaması geniş kapsamlı bir veri setini son derece etkileyici bir tasarımla kullanıcılara sunarak yılın en dikkat çeken uygulamalarından biri olmayı başarmıştı.

yahoo-weather-iphone


Snapchat

Snapchat’in 2013’ün en popüler platformları arasında yer aldığı konusunda pek çok kişi görüş birliğine varmış durumda. Özellikle gençler arasında bir hayli popüler olan uygulamada gönderilen mesajların 15 saniye içinde silinmesi Snapchat’i diğer mesajlaşma uygulamalarından farklı bir yere koyuyor.

snapchat-iphone


Day One

Day One’ı kişiye özgü bir Twitter olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır. Düşüncelerini bir yere aktarmak, bazı fotoğrafları kendine özgü bir alanda saklamak, kısacası yaşamının günlüğünü tutmak isteyenler için Day One son derece doğru bir tercih.

day-one-iphone


Fantastical

iPhone için hazırlanmış en iyi üçüncü taraf takvim uygulamalarından birisi olan Fantastical, doğal dil işleme konusundaki yeteneğiyle ayrı bir alkışı hak ediyor. Görsel bakımdan son derece tatmin edici olan uygulama, son güncellemeyle birlikte kullanıcılarının yapılacaklar listeleri tutmalarına da imkan veriyor.

fantastical-iphone


Lift

Lift toplum arasında ”arkadaş baskısı” olarak bilinen kavramın bir uygulamada vücut bulmuş hali izlenimi veriyor. Özellikle spor konusunda kendisini harekete geçirecek bir mentör arayanlar için Lift bu işlevi sanal biçimde yerine getiriyor.

lift-iphone


Moves

Kullanıcılarının attığı her adımı, çevirdiği her pedalı, kullandığı tüm vasıtaları takip eden Moves, günün haritasını çıkarıyor ve hareketi sayısal değere döküyor. Ancak Nike+’ın aksine Moves kullanıcılarını egzersiz yapmaları konusunda teşvik etmiyor. Uygulama kullanıcılarına çeşitli kararlar alırken faydalanabilecekleri temel bilgileri veriyor.

moves-iphone-191213


Feedly

Google Reader’ın yerini dolduracak bir uygulama bulmak zor olsa da, bu unvana en çok yaklaşan uygulamanın Feedly olduğunu düşünen pek çok kişi var. Derli toplu bir arayüzü olan RSS okuyucusu kullanıcıların farklı platformlarda okudukları makaleler arasıdna eş zamanlama yapma özelliğini de barındırıyor.

Feedly-iphone


Facebook Messenger

Facebook Messenger, sade tasarımı ve eğlenceli sohbet araçlarıyla dikkat çekiyor. Neredeyse herkesin Facebook kullanıcısı olduğu bir zamanda, Facebook Messenger hızlı yoldan iletişim kurma adına son derece faydalı bir araç.

facebook-messenger-ios-141113


Sunrise

Bir Google Takvim uygulaması olan Sunrise, Facebook etkinliklerini, LinkedIn bilgilerini ve Foursquare yer bildirimlerini kullanarak takvim uygulamalarına farklı bir soluk getiriyor. Aynı zamanda iCloud’u destekleyen uygulama çok yakında Microsoft Exchange desteğine de kavuşacak.

sunrise-iphone


Loom

Loom Apple’ın Fotoğraf Yayını servisiyle sunduğu özellikleri biraz daha kapsamlı bir biçimde sunuyor. Akıllı telefon veya fotoğraf makinesiyle kaydedilen tüm görüntüleri cihazlar arasında ve web’de eş zamanlayan uygulama, iOS 7 sayesinde açık olmadığı zamanlarda dahi bu işlemi gerçekleştirebiliyor.

loom-iphone


IFTTT

Web, şimdiki zaman ve iPhone’da yer alan her şeyi bir arada toplayabilen bir bağlantı otomasyonu olan IFTTT’yi kullananlar Tumblr’a ”selfie” yükleme veya Evernote’ta tamamlanan işlerin kaydını tutma gibi işlemleri tamamlayabiliyor.

ifttt-iphone


Simplenote

Simplenote ışık hızında not almak ve bunları farklı platformlarla eş zamanlamak isteyenlerin ilk tercihi olması gereken bir uygulama. Notların düzenleme kaydını tutma yeteneğine de sahip olan uygulama, arkadaşlarla ortak notlar oluşturma imkanını da tanıyor.

simplenote-iphone


OmniFocus 2

Yapılacak işler listesini oluşturmaya işleri yapmaktan daha fazla zaman harcayanlar ve bundan şikayetçi olanlar için çare OmniFocus 2. Belki de iOS’teki en kapsamlı görev yöneticisi olan uygulama sayesinde ”İşleri Hallet” olarak tanımlanabilecek üretkenlik felsefesi cebe giriyor.

omnifocus-2-iphone


Mailbox

Mailbox SMS hızında e-posta gönderebilmesiyle dikkat çekiyor. Uygulamanın oluşturduğu dalgalar sayesinde gönderilen e-postaların sunucularda harcadığı zaman kısalıyor. Aynı hız alınan e-postalarda da görülüyor. Uyut özelliği ise bir süre e-postalarından kurtulmak isteyenler için son derece kullanışlı bir özellik. Bütün bu özellikler sayesinde Mailbox en nitelikli iPhone uygulamaları arasındaki yerini alıyor.

mailbox-iphone

İLGİLİ HABERLER