Teknoloji

2017 model iPhone’lar 7s ve 7s Plus isimlerini taşıyabilir

ios 15.7.9 iphone 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-7-inceleme-00030Apple’ın 2017’de piyasaya süreceği iPhone modellerine dair dedikodular uzun bir süredir konuşuluyor. Henüz iPhone 7 ve iPhone 7 Plus tanıtılmadan önce bir sonraki modellere ilişkin iddialar etrafta dolaşmaya başlamıştı. Pek çok kişi, Apple’ın iPhone’un çıkışının 10. yılını kutlamak adına 2017 model iPhone’da kapsamlı görsel değişiklikler gerçekleştirmesini bekliyor.

Ancak Tayvanlı tedarikçilere dayandırılan yeni iddialar, bugüne kadar çıkan dedikoduların hepsini çöpe gönderecek cinsten. Tedarikçilere göre; yeni iPhone kavisli OLED ekran, Home tuşunun yerini alacak ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı, cam kasa ve kablosuz şarj gibi özellikleri barındırmayacak. Bunun yerine Apple, iPhone 4s’ten bu yana olan çizgisini koruyacak ve 2017’de daha minimal değişiklikler sunan iPhone 7s’i tanıtacak. Buna iPhone 7s Plus da eşlik edecek.

Tedarikçilere göre, iPhone 7 ve iPhone 7s modelleri arasında işlemci dışında bir fark bulunmayacak. iPhone 7’deki A10 işlemci, iPhone 7s’te yerini A11’e bırakacak. A11’in 10nm üretim süreci sayesinde daha küçük olması bekleniyor.

Tayvan kaynaklı bu yeni iddianın da kafa karıştırıcı olduğunu belirtmek gerekiyor. iPhone 7’den doğrudan iPhone 8’e geçmek Apple için olağan dışı bir adım. Ancak pek çok analist, iPhone 8’in çıkışı için 2017’nin eylül ayını işaret ediyor.

Yeni iPhone ile birlikte daha fazla yenilik bekleniyor

Apple’ın yeni iPhone’da sadece işlemci değişikliğiyle yetinmesi de kulağa mantıklı gelmiyor. iPhone 7’nin 6s’e kıyasla fazla yenilik sunmadığını düşününler, tüm umutlarını 2017 model iPhone’a bağlamış durumda. Cupertino merkezli şirketin nasıl bir yol izleyeceğini görmek içinse biraz daha zaman geçmesini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER