Teknoloji

Yeni iPad’de 1 GB RAM bulunuyormuş

Apple’ı dün tanıttığı yeni iPad‘de dört çekirdekli grafik işlemcili A5X işlemcinin, 2048 x 1536 çözünürlüklü Retina ekranın ve LTE desteğinin yer aldığını biliyoruz. Ancak daha önce olduğu gibi yine Apple RAM konusunda net bir bilgi vermekten kaçınıyor. Ancak konuyla yakından ilgili kaynakların belirttiğine göre Apple bu alanda da bir güncelleme yapmış.

Söylenenlere göre yeni iPad selefinin iki katı olacak şekilde 1 GB RAM’e sahip. Apple, teknik özellikler açısından sürmekte olan rekabette rakiplerinin gerisinden gelmeyi sürdürüyor. Hem iPad hem de iPhone bellek ve işlemci gücü açısından zamanının gerisinden geliyor gibi görünüyor. Yine de, kendi içinde bir gelişim olduğu rahatlıkla söylenebilir. Birinci nesil iPad 256 MB, ikinci nesilse 512 MB RAM barındırıyordu. Üçüncü nesil de 1 GB RAM ile geliyorsa, o halde her nesil için iki katlık bir RAM artışı söz konusu demektir. Ancak çift çekirdekli A5X’i düşündüğümüzde benzer bir gelişimin işlemci tarafında gerçekleştiğini söylemek zor, ancak orada da grafik performansının iyileştirilmesini gözardı etmemek gerek.

Yeni iPad’in içinde ne gibi donanımların olduğunu ürün 16 Martta piyasaya çıktıktan ve iFixit gibileri cihazın içini açtıktan sonra göreceğiz.

İlgili – The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER