Teknoloji

Yeni iPad kullanıcıları Wi-Fi bağlantısının zayıflığından ve LTE’nin hızından şikayet ediyor

yeni-ipad-on-inceleme-00002

Apple’ın yeni iPad‘i geçtiğimiz cuma gününden beri insanların eline ulaşıyor. Şikayetleri görmeye başlamamız ise uzun sürmedi. Yeni iPad’in biraz fazla ısındığına yönelik şikayetler mevcut, Apple bunlara her şeyin normal olduğu şeklinde bir cevap verdi. Görünüşe göre, ısınma problemi yeni iPad kullanıcılarının tek sıkıntısı değil. Bazıları Wi-Fi bağlantısının yavaş olduğundan, bazılarıysa 4G LTE bağlantısının çok hızlı olduğundan şikayet ediyor.

Apple’ın destek forumlarına yeni iPad’in Wi-Fi bağlantısıyla ilgili bazı şikayetler gönderilmiş. Bunlara göre üçüncü nesil tabletin Wi-Fi sinyallerini alışı birinci ve ikinci nesiller kadar güçlü değil. Hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi Wi-Fi destekli diğer cihazları şebekeden düzgün bir şekilde sinyal alırken yeni iPad’lerinin sorun yaşadığını rapor etmiş. Bazıları yeni iPad’i iPhone 4S’leri ve MacBook Pro’larıyla karşılaştırmış, bu cihazlar tam güçte sinyal alımını gösterirken aynı ortamdaki tablet ise tek noktalı bir Wi-Fi durum göstergesiyle yetiniyormuş.Bunun bir sorun olup olmadığını henüz tam olarak bilmiyoruz, Apple’dan resmi bir açıklama yok, ancak birinci nesil iPad’de de benzer şekilde Wi-Fi problemleri olmuş, Apple yayınladığı bir yazılım güncellemesiyle bu sorunu gidermişti. Eğer yeni iPad’de de bir sorun varsa, umuyoruz ki basit bir yazılım güncellemesiyle çözülür.

Dile getirilen diğer problem ise biraz komik. Fox News’in verdiği habere göre bir iPad sahibi 30 dolar ödeyerek Verizon’dan aldığı 2 GB’lık LTE veri paketinin daha iki saat geçmeden tükendiği şeklinde şikayette bulunmuş. Arkadaş yeni iPad’in ekran kalitesi karşısında o kadar büyülenmiş ki, kendini internet üzerinde HD video izlemekten alıkoyamamış. LTE’nin hızı ve HD videoların boyutu düşünüldüğünde 2 GB’lık paketin çabucak bitmesi işten bile değil. Hızlar artıyor, ancak kotalar ne yazık ki aynı oranda artış göstermiyor. Üstelik LTE yeni bir teknoloji olduğu için ABD’li mobil operatörler bunu pahalı tutuyor. Örneğin Verizon’un 5 GB kotalı LTE paketinin aylık bedeli 50 $, bu oldukça yüksek bir değer.

İlgili – Apple
İlgili – Fox News

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER