Teknoloji

Yeni iPad iPhone uygulamaları için Retina ekran çözünürlüğüne izin veriyor

yeni-ipad-on-inceleme-00007

Her ne kadar arzu edilen görsel zevki vermese de, iPhone uygulamalarını iPad’de çalıştırmak her zaman mümkün. Ancak iPhone 4’ün çıkmasından sonra bile 960 x 640 çözünürlük desteğine sahip iPhone uygulamalarının iPad’de 480 x 320 çözünürlüklü pencere içinde çalışmaya devam ettiği görülmüştü. Bu da yetersiz düzeyde görünüme sahip grafiklerin ve yazıların iPad ekranından görülmesine neden oluyordu.

Yeni iPad‘in çıkışıyla birlikte Retina ekran geldi, çözünürlük arttı. iPhone uygulamalarının hâla 480 x 320 çözünürlüklü pencerede gösterilmeye devam etmesi çok iyi sayılmaz. Neyse ki, Apple iPhone için hazırlanmış özel uygulamaların iPad’de Retina ekran çözünürlüğünde, yani 1x görünümündeyken 960 x 540 piksel çözünürlüklü pencere içinde çalışmasına izin veriyor. 2x modunda da görüntü ekrana yayıldığında nispeten daha iyi bir görüntü elde ediliyor.

Touch Arcade sitesi bu değişikliğin çözünürlükte nasıl iyileşmelere yol açtığını çeşitli örneklerle açıklamış. Piksel sayısı iki katına çıkarılan iPhone uygulamalarının yeni iPad’de eski iPad’dekine göre daha iyi çalıştığı görülüyor. Bu, yeni iPad’in güzel artılardan bir tanesi sayılabilir ve iPad’ine iPhone uygulamaları yüklemekten kaçınan kitle için cihazlarını daha küçük ekran için geliştirilmiş uygulamalara açmak için yumuşatıcı bir sebep sayılabilir.

İlgili – Touch Arcade

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER