Teknoloji

Yeni iMac’lerin piyasaya çıkışı 2013’ün başına sarkabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geçen ayki basın toplantısında tanıttığı yeni iMac modellerinin çıkışının gecikebileceği iddia ediliyor. Buna neden olarak ise ince profilli monitör bilgisayarın kompleks üretim tekniğinin tahmin edilenden daha fazla zorluk çıkarması gösteriliyor. Öyle ki, Apple’ın alışverişlerin canlandığı yıl sonu periyodunu kaçırabileceği ve iMac’in çıkışının 2013’ün başlarına kayabileceği de öne sürülüyor.

 

İçeriden gelen bilgilere göre Apple tanıttığı iki yeni iMac modelinden küçük olan 21.5 inç’lik versiyonu 27 Kasımda çıkarmayı hedefliyordu. Ne var ki, kasanın farklı bölümleri arasında kesintisiz bir birleşim sağlayan sürtünme bazlı kaynak sürecinde kestirilemeyen sorunlar nedeniyle bu hedeften şaşıldı. Söz konusu sistemde basınç ve ısının yardımıyla iki farklı alüminyum yüzey birbirine geçiriliyor. Bu yöntem iMac’in bu kadar incelmesine olanak sağlıyor, ancak şimdiye kadar bilgisayar üretiminde hiç kullanılmamış bir teknoloji olması zorlukları da beraberinde getiriyor.

Öte yandan Apple’ın LCD IPS panelin en önde yer alan cam panele yapıştırıldığı şekilde bir ekran seçmesi de üretimdeki zorluklar arasında gösteriliyor. Bu yöntem akıllı telefon ve tabletlerde giderek daha fazla kullanılıyor, görüntü kalitesinin artırılmasının yanı sıra cihazın incelmesine de olanak sağlıyor. Ancak Apple’ın iMac’leri gibi nispeten büyük ekranlı cihazlarda şimdiye kadar bu ekran türünün kullanıldığına pek rastlanmamıştı.

Apple’ın ABD web sitesinde 21.5 inç’lik iMac için kasım, 27 inç’lik iMac içinse aralık ayı dağıtım tarihi olarak gösterilmeye devam ediyor. Ancak her iki makine de henüz ön siparişe açılmış değil. Apple bu ürünlerin başlangıç fiyatlarını sırasıyla 1299 dolar ve 1799 dolar olarak belirledi.

İlgili >> MacBidouille, Apple Insider

İLGİLİ HABERLER