Teknoloji

Yeni iMac de iFixit tayfasının elinden kurtulamadı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple 2011 model iMac bilgisayarları bir önceki gün piyasaya sürdü. Elektronik cihazların içini açıp karıştırmakla nam salmış olan iFixit tayfası da bu yepyeni monitör bilgisayarı incelemek için vakit kaybetmedi. Bu sayede biz de Apple’ın yeni iMac’e neler eklediğini görmüş oluyoruz.

Yeni iMac’lerin teknik özelliklerini bu sayfaları takip edenler bilir. Intel’in Thunderbolt adı verilen ve hızlı veri transferi sunan konnektörü ve yine Intel’in 2011 model Sandy Bridge Core i5 ve Core i7 işlemcileri yeni iMac’lerin başlıca özellikleri arasında. 27 inç’lik modelde iki adet Thunderbolt portu yer alıyor. Makinenin işlemcisi, optik sürücüsü ve birkaç soğutma fanının cihaz içine nasıl yerleştirildiğini iFixit’in yakaladığı karelerden görmek mümkün oluyor.

iFixit’in parçaladığı makinede yer alan LCD ekran LG tarafından üretilmiş ve görünüşe göre önceki nesillerde yer alan ekranla aynı özelliği taşıyor. Ayrıca makinede yer alan PCIe ve DisplayPort kapılarının her birinin kendi 10 Gbps’lik veri kanalları var, bu nedenle bant genişliği konusunda herhangi bir sorun yaşanmıyor. iFixit iMac’in içinde herhangi bir parça kalmayana kadar cihazın içindeki donanımları ayıklamış. iMac fanatiklerinin aşağıdaki bağlantıyı takip etmelerini öneririz.

İlgili – iFixit

İLGİLİ HABERLER