Teknoloji

Yeni Google Haritalar’ı web sayfalarına yerleştirme özelliği kullanıma sunuldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni Google Haritalar web genelinde daha fazla yerde karşınıza çıkacak. Google en sonunda kullanıcıların yeniden tasarlanan haritaları web sayfalarına eklemelerine izin vermeye başladı.

google-haritalar-yeni-web-ekle-281113

Geçtiğimiz mayıs ayında ilk kez gösterilen yeni Google Haritalar beta aşamasında sadece arama ve gezinme işleri için iyi şekilde çalışıyordu. Zamanla eksik olan özellikler ve kolay kısayollar da servise eklendi. Yenilenmiş haritaları web sayfalarına ekleme fikri başlangıçta pek mantıklı olmazdı, ne de olsa tasarım değişikliği ilk aşamalarda sadece kısıtlı bir kitle tarafından kullanılıyordu. Ancak yeni Google Haritalar’ın yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte web sayfalarına eklenen yeni haritaları da daha fazla kullanıcı görme şansına erişiyor.

Yeni Google Haritalar’ın web sitelerine eklenen versiyonu normal web sitesiyle hemen hemen aynı şekilde çalışıyor. Depoladığınız herhangi bir konumu hatırlayan gömülü haritalarda reklamlar da gösterilecek. Google’ın söylediğine göre reklamlar önümüzdeki birkaç hafta içinde yayına alınmış olacak ve bu reklamlar hem masaüstü hem de mobilde görüntülendiği şekilde çalışacak. Büyük ihtimalle ilgi çekici mekanlar farklı renkle gösterilecek. Hâlihazırda web sitelerine yerleştirilmiş olan haritalar eski Haritalar tarzında gösterilmeye devam edecek.


Bu adım Google Haritalar’ın eksiksiz bir servise dönüşme yolunda sona biraz daha yaklaştığını gösteriyor.

İlgili >> 9to5Google, Google Geo Developers Blog

İLGİLİ HABERLER