Teknoloji

Yeni Chrome Web Store kuralları tek bir amaca sahip olan eklentilere izin verecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Chrome’u hızlı, kolay kullanılabilir ve kararlı tutmak isteyen Google bu amaçla eklentilere el attı. Şirketin getirdiği yeni kısıtlamalar kapsamında tüm uygulamaların “dar ve kolaylıkla anlaşılabilir tek bir amaca” sahip olması gerekiyor.

chrome-tablet-smartphone-bilgisayar-231213Yeni şartlar Chrome Web Store’a onay için gönderilen yeni eklentiler için geçtiğimiz haftasonu yürürlüğe kondu. Mağazada çoktan yerini almış eklentilerin de gelecek yılın haziran ayına kadar bu yeni şartlara uyum sağlaması gerekiyor.

Yeni politika bazı uygulamalar için büyük değişikliklerin gerçekleşeceği anlamına geliyor. Google mühendislik direktörü Erik Kay tarafından konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında Chrome’un başlangıçta sadece kısıtlı sayıda eklentiyi destekleyecek şekilde geliştirildiğini, teknik kısıtlamaların Chrome’da tam uzunlukta araç çubuklarının çalışmasını engellediğini, sadece tek bir butona veya aksiyona izin verildiğini kaydetti.

Kay, bazı yazılımcıların bu kısıtlamaların etrafından dolaşacak yollar bulduğunu, bu nedenle Chrome Web Mağazası içinde bir politika değişikliği yapmanın gerekli olduğunu kaydetti.

Google geçtiğimiz ay Windows’ta, Chrome Web Mağazası üzerinden doğrudan indirilmeyen eklentilere sunulan desteğin kaldırılması yönünde karar almıştı. Bu son adım da yazılım şirketinin kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen eklentilere karşı açtığı savaşı daha da ileri götürdüğünü gösteriyor.

İlgili >> Chromium Blog

 

İLGİLİ HABERLER