EğlenceManşetler

Yeni Apple TV’nin adı iTV olarak değişecek, 1080p video desteğinden yoksun olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bundan birkaç ay önce Engadget’ın Cupertino’daki güvenilir bir kaynaktan aldığı bilgiye göre Apple 99$’lık bir set üstü cihazı üzerinde çalışıyordu. iPhone 4’ün boyutlarına ve  içindeki A4 işlemci, 16 GB flaş bellek gibi donanımlara sahip olması beklenen bu ürünün gelecekte iTunes altında sunulması beklenen akışkan medya servislerini kullanacağı tahmin ediliyordu.

Yine Engadget, daha önce elde ettiği bu bilgilerin üstüne yeni bilgiler eklemiş. Görünüşe göre bu cihaz 1080i ya da 1080p video oynatma yeteneğine sahip olamayacak ya da bilerek olmayacak. Kullanıcılar sadece 720p desteği ile yetinmek zorunda kalacaklar. Bu noktada söylenen şey A4 işlemcinin yüksek çözünürlüklü içeriği oynatmada zorlandığı, ancak iPhone 3GS’in full HD videoları oynatabilirken bundan daha üst model olan iPhone 4’ün içindeki işlemcinin bu yetenekten yoksun olması bize biraz garip geldi. Bunun yanında söz konusu cihaz App Store erişimine sahip olacak, buradan cihaza uygulama yükleme imkanı sunulacak. iPad, iPhone / iPod touch ve yeni Apple TV uygulamaları arasında çapraz uyumluluk olup olmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Bu arada Apple bu set üstü cihazın adını iTV olarak değiştirmeyi planlıyormuş. Bunun amacını ise az çok tahmin edebilirsiniz, Apple’ın i harfi etrafında kurduğu ürün ailesi… İlginç olan nokta ise Apple TV ilk kez kamuoyuna tanıtıldığında iTV adını taşıyordu. Yani bu cihaz eski adına tekrar dönüş yapıyor. Adı her ne olursa olsun, önümüzdeki sonbahar aylarında Apple’ın yeni set üstü kutusuyla tanışmayı bekliyoruz.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER