EğlenceManşetler

Yeni Apple TV sabit disksiz ve içerik kiralama modeliyle birlikte geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Steve Jobs’un meşhur “bir şey daha” sözüyle tanıttığı yeni ürün yenilenmiş Apple TV oldu. Daha önce çıkan dedikoduları doğrularcasına internet üzerinden içerik akıtmaya odaklanan bu cihaz mat siyah kasayla geliyor. Boyutları ise mevcut Apple TV’nin dörtte birine denk geliyor, avuçiçine rahatlıkla sığıyor.

HDMI, Ethernet, optik ses ve USB girişine sahip olan Apple A4 işlemcili bu cihaz 802.11n WiFi desteği de barındırıyor. Yerel depolama alanına sahip olmayan cihaz bu yönüyle eski nesil Apple TV’lerden ayrılıyor. Yeni bir içerik kiralama modeliyle sunulan bu cihaz üzerinden ABC ve Fox’un dizi ve TV programlarını 99 sent karşılığında kiralamak mümkün olacak. HD filmlerin kiralama fiyatı ise 4.99$’dan başlayıp zaman geçtikçe bu fiyat daha da düşecek.

YouTube, Netflix, Flickr ve Mobile Me gibi servisleri de destekleyen bu cihaz aynı ağa bağlı olduğu bilgisayarlardan müzik, fotoğraf ve video akışı da gerçekleştirebiliyor. iPad’e gelecek olan iOS 4.2 ile birlikte sunulacak AirPlay özelliği sayesinde iPad’den Apple TV’ye doğrudan içerik akışı gerçekleştirmek de mümkün olacak. Bir filmi iPad’den izlerken, bir anda kaldığınız yerden TV’de izlemeye devam edebileceksiniz.

Yeni Apple TV’de iPhone ya da iPod touch’ı uzaktan kumanda gibi kullanmak mümkün. Bunun yanında cihazın kendi uzaktan kumandası da bulunuyor.

Yeni Apple TV’nin fiyatında da büyük oranda indirime gidildi. Cihaz ABD’de 99$’dan satılacak. Dört hafta sonra ABD’de piyasaya çıkacak bu cihaz için siparişler şimdiden alınmaya başlanıyor.

İlgili – Apple TV

İLGİLİ HABERLER