EğlenceManşetler

Yeni Apple TV ön siparişe çıktı

apple-tv-220915

Apple, yolu uzun süredir gözlenen yenilenmiş Apple TV’yi geçtiğimiz ay duyurmuştu. Yaklaşık 1,5 aylık bekleyişin ardından yeni Apple TV, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 70’i aşkın ülkede ön siparişe çıktı.

Dördüncü nesil Apple TV’nin 32 GB’lık versiyonuna sahip olmak için 629 TL ödemek gerekiyor. 64 GB’lık yeni Apple TV’nin fiyat etiketinde ise 829 TL yazıyor. Apple Store’da yenilenen Apple TV’nin sevkiyatının 5 ila 7 iş günü içinde başlayacağı bilgisi veriliyor.

apple-tv-on-siparis-turkiye-261015

Selefine göre daha güçlü olan yeni Apple TV, şirketin ve üçüncü taraf geliştiricilerin içeriklerinin bulunduğu bir uygulama mağazası barındırıyor. Apple CEO’su Tim Cook, tanıtım etkinliği sırasında yeni Apple TV’yi “Televizyonun altın çağı” şeklinde tanımlamış ve televizyona dair vizyonlarının sade, ancak aynı zamanda biraz da provokatif olduğunu belirtmişti. Cook, televizyonun geleceğini uygulamalarda gördüklerini de sözlerine eklemişti.

Dördüncü nesil Apple TV’nin odak noktası uygulamalar olsa da, yenilikler sadece uygulamalarla sınırlı kalmıyor. Yenilenen uzaktan kumanda, Bluetooth kontrol cihazı desteği ve Siri entegrasyonu da yeni Apple TV’nin getirdikleri arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER