Manşetler

Yeni Apple TV kumandası Wii benzeri hareket kontrollerine sahip olacak

apple-tv-dedikodu-290815

Apple’ın gelecek ay Apple TV’nin yenilenmiş versiyonunu çıkarması bekleniyor. Yeni Apple TV ile birlikte değişecek unsurlardan bir tanesi de set üstü cihazı kumanda etme şekli olacak. Bir izleme dörtgeni ve mikrofonun bulunacağı uzaktan kumandayı daha önceden biliyorduk, ancak TechCrunch’ın yazdığına göre Apple TV’yi başka şekilde kumanda etmek de mümkün olacak.

Yeni Apple TV’nin yeni kumandası harekete de duyarlı olacak. Uzaktan kumandanın farklı yönlere doğru hareketi izleyebilen sensörleri bulunacak. Ayrıca tıpkı Wii Remote gibi hareketi de algılayabilecek. Wii Remote kızılötesi sensörle birlikte işliyor, Apple TV’ninkinin de benzer bir aksesuarla mı, yoksa kendi başına mı bu işlevi yerine getireceği henüz bilinmiyor.

Bu uzaktan kumanda işlevi Apple TV’nin oyun oynamak için yeni bir ortam hâline gelebileceğini gösteriyor. Apple’ın Apple TV için bir uygulama mağazası açması bekleniyor ve tabii ki, bu uygulama mağazasının en önemli unsurlarından biri de oyunlar olacak. Mağaza sayesinde Apple TV sahipleri oyunları TV’lerinde oynamak için set üstü cihazlarına indirebilecekler. Böylelikle Xbox veya PlayStation’a yatırım yapmadan, daha düşük fiyata konsol tadında bir oyun keyfini TV’den elde etmek mümkün olabilecek.

Tabii ki, iyi bir oyun deneyimi için Apple TV’nin daha güçlü olması gerekiyor. Dedikodular iPhone 6’nın A8 işlemcisinin bir versiyonunun bu yeni Apple TVde yer alacağı şekilde. TechCrunch bu işlemcinin Apple TV’de daha güçlü bir performans sergileyebileceğini söylüyor. Ne de olsa Apple TV fişe takılan bir cihaz ve pil tasarrufu gibi bir derdi bulunmuyor.

Apple’ın uzaktan kumanda değişikliklerini Apple TV’yi daha kolay kullanılabilir bir cihaz yapmak için de yapacağı söyleniyor. TechCrunch, cihazın kullanıcı arayüzünün de geliştirildiğini söylüyor. Şu anda dikdörtgen şekilli birçok uygulama kısayolu ana ekranı dolduruyor. Ayrıca büyük film ve müzik kütüphaneleri içinde gezinti o kadar da kolay şekilde gerçekleştirilmiyor. Yeni bir kullanıcı arayüzü ve uzaktan kumanda kullanıcıların işini epey kolaylaştırabilir.

Apple TV’nin henüz barındırması beklenmeyen bir unsur Apple’ın canlı TV servisi olacak gibi görünüyor. Apple’ın yayıncılarla içerik anlaşmaları yapmakta zorlandığına, bu nedenle hizmetin hazır hâle gelmediği söyleniyor. Yeni Apple TV’nin uygulama mağazasıyla birlikte daha fazla video kaynağına kucak açması, içerik iş ortaklarını da Apple TV’de yer alma konusunda biraz daha istekli olmaya itebilir.

Apple TV büyük ihtimalle 9 Eylülde düzenlenecek iPhone etkinliğinde tanıtılacak.

İLGİLİ HABERLER