Eğlence

Yeni Apple TV kumandası dokunmatik alan ve Siri tuşu barındırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
apple-tv-kumanda-090915
Görsel: The Verge

Yeni Apple TV’nin üzerindeki örtüyü kaldıran Apple, set üstü kutusunun yenilenen uzaktan kumandasını da gözler önüne çıkardı. Apple TV’nin yeni özelliklerine bağlı olarak kumandasının da önemli ölçüde değiştiği bir bakışta göze çarpıyor. Kumanda üzerinde bulunan dokunmaya duyarlı cam alan, Apple TV ile etkileşimdeki birincil araç işlevini görecek.

Buna ek olarak, kumandaya eklenen Siri tuşu sayesinde Apple ürünlerindeki kapsamını artıran dijital asistanla iletişime geçilebilecek. Kumandanın üzerinde cam alan ve Siri tuşuna ek olarak oynatma/durdurma, Menü, TV ve ses kontrol tuşları yer alıyor. Apple TV, HDMI-CEC aracılığıyla güç ve ses kontrolü yapabilecek. Bu da piyasada bulunan pek çok televizyonun HDMI girişi aracılığıyla kontrol edilebileceği anlamına geliyor.

Apple TV kumandasındaki yenilik, özünde büyük bir değişim anlamına geliyor. Uzun süredir tedavülde olan eski Apple TV kumandası, günümüz standartlarında oldukça basit bir cihaz konumuna gerilemişti. Kumandaya Apple TV ile etkileşim için ekstra bir alan eklenmesi ve Apple TV deneyiminde kilit bir rol oynamaya başlayan Siri’ye kısa yoldan erişim imkanı verilmesi, önemli yenilikler olarak anılmayı hakediyor.

Apple TV kumandası, set üstü kutusuyla Bluetooth 4.0 aracılığıyla temasa geçiyor. Yeni Apple TV kumandası için renk tercihinin siyahtan yana kullanıldığını ayrıca belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER