Eğlence

Yeni Apple TV donanımı beklenmiyor, yazılım güncellemesi yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yepyeni bir Apple TV satın almadan önce gelecek haftaki iPhone etkinliğini bekleyenler varsa, son dedikodular pek de umduklarını bulamayacaklarını işaret ediyor. AllThingsD ve 9to5Mac sitelerinin verdiği haberlere göre Apple TV mevcut donanım yapısını korumayı sürdürecek.

apple-tv-1080p-00011

Her ne kadar donanım tarafında bir değişiklik olmasa da, yazılım tarafında Apple’ın bu cihaza önemli yenilikler ekleyeceği söyleniyor. AllThingsD’ye göre Apple TV, Apple’dan satın alınan herhangi bir müzik veya videonun iPhone, iPad veya Mac’ten Apple TV’ye AirPlay aracılığıyla akıtılmasını sağlayan özellik kazanacak. Bu işlem kullanıcının cihaz üstünde iTunes hesabına giriş yapmasına gerek duyulmadan gerçekleşecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple TV 1080p İncelemesi

Eğer bu dedikodu doğruysa, kullanıcılar satın almış oldukları içeriklerin oynatılması komutunu iOS veya Mac cihazı üzerinden verecek, içerik ise Apple sunucusu üzerinden akıtılacak. Bu özellik işleyiş bakımından Google Chromecast aygıtına fazlasıyla benziyor. Bu aygıt da içeriği cihaz yerine buluttan oynatıyor.

Öte yandan 9to5Mac sitesi Apple’ın Apple TV için hareket tabanlı kumanda özelliği üzerinde de çalıştığını söylüyor. Ne var ki, site bu özelliğin nasıl işlediğine veya ne zaman tanıtılacağına yönelik bir ipucu vermedi. Ayrıca şirketin kullanıcıların TV programı izlerken reklamları atlamalarını sağlayacak yeni bir Apple TV servisi üzerinde çalıştığı da söyleniyor.

İlgili >> AllThingsD, 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER