Teknoloji

Yeni Apple TV ABD’de 149 ila 199 dolar arası bir fiyattan satışa sunulabilir

apple-tv-1080p-00011

Yenilenen Apple TV’nin Apple’ın 9 Eylülde düzenleyeceği etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Bir dizi yeni özellikle gelmesi öngörülen Apple TV’nin fiyatının da özelliklere paralel olarak artacağı söyleniyor. 9to5Mac sitesinde yer alan habere göre, yeni Apple TV ABD’de 149 ila 199 dolar arası bir fiyattan satışa sunulacak. Apple TV’nin ABD’de halihazırda 69 dolardan satıldığı göz önüne alınınca ortada ciddi bir fiyat artışı ihtimali bulunduğu rahatlıkla söylenebilir.

Buna ek olarak, iddia edilen fiyat aralığının gerçek olması durumunda Apple TV 5 yıldır ilk kez 100 doların üstünde bir fiyat karşılığında satılacak. 149 ila 199 dolar arası bir fiyat, Apple TV ile rakibi set üstü kutuları arasında ciddi bir uçurum oluşmasına neden olacak gibi gözüküyor. Ancak 9to5Mac’in haberine göre, üçüncü nesil Apple TV bir giriş seviyesi model olarak konumlanacak ve 69 dolar karşılığında satışına devam edilecek.

Haberde Apple’ın çevrim içi TV servisini önümüzdeki yıl hem yeni hem de üçüncü nesil Apple TV’ye getirebileceği belirtiliyor. Apple yayın kuruluşlarıyla anlaşmakta sıkıntı yaşadığı için servisin ne zaman faaliyete geçeceği belirsizliğini koruyor.

Apple TV’nin yeni özelliklerine ilişkin dedikodular ise bir süredir etrafta dolaşıyor. Cihazın Wii benzeri hareketle kontrol özelliklerine sahip bir uzaktan kumandayla birlikte geleceği, buna ek olarak oyunlara daha uyumlu bir yapıda olacağı iddialar arasında yer alıyor. App Store ve Siri desteği de yeni Apple TV’nin potansiyel özellikleri arasında sayılıyor. Tüm bu soruların cevabını almak içinse 9 Eylülü beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER