Manşetler

Yeni Apple TV 2014’ün ilk yarısında bekleniyor

Apple, 9to5Mac sitesinin haberine göre Apple TV set üstü cihazının yeni versiyonunu test aşamasına geçti. Yeni donanımın 2014’ün ilk yarısında çıkması, iOS ile daha derin bağlara sahip yenilenmiş bir kullanıcı arayüzüyle birlikte gelmesi bekleniyor.

apple-tv-1080p-00011

Yenilenmiş bir kullanıcı arayüzü Apple TV için App Store’un gelişine ve dolayısıyla üçüncü taraf uygulama ve oyunların konsolda çalıştırmasına vesile olabilir. Apple son zamanlarda Apple TV kanallarını giderek daha da genişletiyor, ancak sunulan seçenekler rakiplerinkilerin yanında hâlâ sönük kalıyor.

Yine de, App Store deneyiminin oturma odasına geleceği henüz kesinlik kazanmış değil. Aksi durumda Apple’ın “Game Store”, yani oyun mağazası sunabileceği de sitenin iddiaları arasında bulunuyor. Ayrıca yeni nesil Apple TV ile birlikte yeni içerik türlerinin de sunulacağını yazan 9to5Mac, bunlar hakkında detaylı bilgiler vermedi.

Bu arada iLounge sitesi de Apple TV’nin oyun desteği kazanmasını sağlayacak bir güncellemenin mart veya daha öncesinde geleceğini iddia etti.

Mevcut Apple TV kullanıcılar, bazı oyunları AirPlay aracılığıyla TV ekranında oynayabiliyor. Ancak oyun özelliklerine daha fazla odaklanmak Apple’ın Microsoft, Sony, Nintendo gibi şirketlerin alanına daha fazla girmesini sağlayabilir.

İlgili >> 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER