Teknoloji

Yeni Apple iPad’ler Touch ID ve Apple Pay ödeme sistemiyle birlikte gelebilir

ipad-air-inceleme-00026

iPhone 6, iPhone 6 Plus ve Apple Watch’un tanıtılmasıyla birlikte Apple cephesinde gözler yeni iPad’lere çevrildi. Önümüzdeki ay içinde duyurulması beklenen yeni iPad Air ve iPad mini’nin Touch ID parmak izi sensörü barındıracağı konuşuluyor. Buna ek olarak, yeni tabletleri kullanarak Apple Pay sistemiyle ödeme yapmanın da mümkün olacağı iddia ediliyor.

Bu iddiaların temelinde yatan bilginin geçtiğimiz gün yayınlanan iOS 8.1 geliştirici betasında bulunuyor. Haberin kaynağı olan geliştirici Hamza Sood, Apple Pay’e dair ayarların, gizlilik bildirisinin ve Touch ID referansının kodlarda bulunduğunu dile getirdi. Beta sürümünde yer alan kod dizelerinin birinde “Touch ID’yi kullanarak iPad’le ödeme yapın. Apple Pay ile bir daha kredi kartı ve adres bilgisi girmek zorunda kalmayabilirsiniz.” ibaresinin yer alması, bugüne kadar bu konuda ortaya atılan en güçlü kanıt olarak gösteriliyor.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta kullanılan NFC teknolojisinden hiç bahsedilmemesiyse Apple Pay’in yeni iPad’lerde sadece uygulamalar aracılığıyla yapılan alışverişlerde kullanılması ihtimalini artıyor.

İLGİLİ HABERLER