Teknoloji

Amazon Fire HD 8, HD 10, Fire ve Kids Edition tablet ailesini yeniledi

amazon-fire-hd-8-180915

Amazon, Fire tablet ailesini kapsamlı bir yenilemeden geçirdi. Yeni modelleri görücüye çıkarmakla yetinmeyen şirket, yeni kullanıcı arayüzü Fire OS 5 ”Bellini”yi de tanıttı.

Amazon’un kalabalık sayılabilecek yeni ürün grubunun göze çarpan ilk üyeleri, 8 ve 10 inç Fire HD tabletler. 7.7 mm.’lik kasalarıyla Fire ailesinin en ince üyeleri olan yeni cihazların büyüğü, tartıda 432 gram çekiyor. Bu ağırlığın iPad Air 2’nin ağırlığıyla aynı olduğunu belirtmekte fayda var.

Amazon’un yeni Fire HD tabletlerinde bulunan ekranlar 16:10 görüntü oranı sunuyor ve yaygın 4:3 trendine rağmen, geniş ekran formatına bağlı kalmaya devam ediyor. Ekranların üstü ise Gorilla Glass 4 ile kaplanmış. Fire tabletlerdeki etkileyici ses deneyimini devam ettirmeyi amaçlayan yeni Fire HD tabletlerde Dolby Audio 5.1 ses teknolojisine sahip stereo hoparlörler bulunuyor.

Hem 8 inç hem de 10 inç modelde dört çekirdekli 1.5 GHz MediaTek işlemci yer alıyor. 8 inç modelde dahili depolama için 8 ve 16 GB olmak üzere iki seçenek sunuluyor. 16 inç modelde ise bu seçenekler 16 ve 32 GB olmak üzere değişiyor. Her iki modelde de microSD kart desteği sayesinde depolama alanının üstüne 128 GB daha eklenebiliyor. Ön ve arka kameraya sahip tabletlerin pil ömrüyse 8 saati buluyor.

Amazon Fire HD 8 için siyah, mandalina rengi, mavi ve mor olmak üzere dört farklı renk seçeneği sunuluyor. Fire HD 10 içinse renk seçenekleri siyah ve beyaz ile sınırlı kalıyor. Tabletlerin siyah renkli modelleri 30 Eylülde satışa sunulacak. Diğer renk seçenekleri ise ekim ayı içinde raflardaki yerini alacak. Birleşik Krallık’ta Amazon Fire HD 8 129.99 pound, Fire HD 10 ise 169.99 pounddan başlayan fiyatlar karşılığında satılacak.

Amazon Fire ailesindeki yeni modeller sadece amiral gemileriyle sınırlı kalmıyor. Birleşik Krallık satış fiyatı 49.99 dolar olarak belirlenen 7 inç cihaz, Amazon’un tabletlerini daha erişilebilir kılmayı amaçlıyor.

7 inç ekranlı Amazon Fire’da IPS ekrana dört çekirdekli 1.3 GHz işlemci eşlik ediyor. Pil ömrü 7 saat olarak belirtilen tablette ön ve arka kamera ile microSD kart desteği bulunuyor. Yeni Fire tablet için siyah, mavi, turuncu, mor ve yeşil renk seçenekler sunan Amazon, özel aile paketi fırsatıyla beş tableti 249.95 dolar karşılığında satıyor ve altıncı tableti hediye ediyor.

amazon-fire-kids-edition-180915

Yeni Kids Edition tablet ise mavi ve pembe koruyucu kılıf seçenekleriyle birlikte 99.99 dolar karşılığında satılacak. Amazon’un yeni tabletlerinin tamamı yeni Fire OS 5 ”Bellini” işletim sistemiyle birlikte gelecek. Tabletler ön siparişe çıkmış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER