Teknoloji

Yeni Amazon Echo’da 7 inç dokunmatik ekran bulunabilir

yeni amazon echoAmazon, Alexa adını verdiği dijital asistanını taşıyan Echo hoparlörüyle Google gibi rakiplerine ilham vermişti. Bloomberg’de yer alan habere göre, şirket hoparlörün yeni versiyonu üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu yeni versiyonda 7 inç bir ekranın bulunacağı iddiasıysa fazlasıyla dikkat çekiyor.

Mark Gurman’ın imzasını taşıyan haberde yeni Amazon Echo’nun mevcut versiyondan büyük olacağı ve “yukarıya bakacak” biçimde duracağı belirtiliyor. Böylelikle kullanıcıların ekranı okuması mümkün olacak.

Yeni Amazon Echo da Alexa’nın sunduğu yeteneklerden faydalanacak

Yeni Echo’nun da dijital asistan Alexa aracılığıyla kontrol edilebileceği de haberdeki bilgiler arasında yer alıyor. Kullanıcılar hava durumu tahminlerini, haberleri ve diğer içerikleri Alexa’nın yanı sıra dokunmatik ekran aracılığıyla da alabilecek. FireOS işletim sistemini barındıracak yeni hoparlörün fiyatının ise mevcut Echo’nun üstünde olması bekleniyor. Haberde daha yüksek ve kaliteli ses verecek yeni hoparlörlerin dokunmatik ekranın arkasında konumlanabileceği de belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER