Teknoloji

Yeni ABD Başkanı 11 milyon takipçili Twitter hesabını devralacak

beyaz saray

yeni abd baskani2009’un ocak ayı itibarıyla Beyaz Saray’a yerleşen Barack Obama, ABD’nin sosyal medyada boy gösteren ilk başkanı olma özelliğini taşıyor. 2017’nin ilk günlerinde görevi önümüzdeki hafta gerçekleşecek seçimin kazananına bırakacak olan Obama, halefine devredecekleri sadece başkanlık koltuğuyla sınırlı değil. Hali hazırda Obama tarafından kullanılan @POTUS (ABD Başkanı) Twitter hesabı da, devir teslim sonrasında yeni başkanın kontrolüne geçecek. Hesapta bulunan 11 milyon takipçi de otomatikman yeni başkanın takipçileri haline gelecek. ABD’nin 44. başkanı olan Obama, Twitter’daki izini @POTUS44 hesabı aracılığıyla koruyacak.

Obama mevcut takipçilerini @POTUS hesabında bırakacak olsa da, daha önce attığı tweetlerini yeni hesabına götürecek. Böylelikle yeni ABD Başkanı, Twitter’da da beyaz bir sayfa ile göreve başlayabilecek.

Barack Obama’nın eşi Michelle Obama tarafından kullanılan @FLOTUS (ABD’nin First Lady’si) hesabı da, yeni seçilecek olan başkanın eşine devredilcek. Ancak seçimi Hillary Clinton’ın kazanması durumunda eşi Bill Clinton’ın söz konusu hesabı kullanması mümkün görünmüyor. Dolayısıyla bu hesabın isminin @FGOTUS olarak değiştirilmesi pek şaşırtıcı olmayacaktır. Söz konusu kullanıcı isminin hali hazırda bir Hillary Clinton destekçisi tarafından alındığını belirtmekte fayda var. Michelle Obama ise @FLOTUS44 hesabıyla Twitter’daki geçmişini saklayacak.

Söz konusu hesap taşınma işlemi ABD’nin ulusal arşiv idaresi tarafından gerçekleştirilecek. @POTUS44 ve @FLOTUS44 hesapları bir tür arşiv niteliği de taşıyacak. Dolayısıyla Obama çiftinin bu hesapların yanı sıra şu anda ekipleri tarafından yöneltilen @BarackObama ve @MichelleObama hesaplarını kullanmaları da muhtemel görünüyor.

ABD Başkanı ve eşinin Twitter hesapları, Barack Obama ile Bill Clinton arasında eğlenceli bir diyalogun da konusu olmuştu. Obama’nın Twitter’a gelişini kutlayan Clinton, hesabın başkanda kalıp kalmadığını “Bir arkadaşım için” diyerek sormuştu. Obama’da hesabın başkanda kaldığını belirtmiş ve Clinton’a @FLOTUS hesabıyla ilgilenen birini tanıyıp tanımadığını sormuştu.

Yeni ABD Başkanı Obama’nın Facebook ve Instagram hesaplarını da devralcak

Twitter hesaplarında uygulanacak devir işlemi, hali hazırda Barack Obama tarafından kullanılan Facebook ve Instagram hesaplarına da uygulanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER