Teknoloji

Yeni 21.5 inç Retina 4K iMac parçalarına ayrıldı

imac-21-5-inc-ifixit-161015-1
Görsel: iFixit

Yeni bir Apple ürünü daha piyasaya çıktı. Bu, iFixit tayfasının üstünde çalışması gereken yeni bir cihaz olduğu anlamına geliyor. Bu hafta içinde tanıtılan, 21.5 inç 4K Retina ekranlı iMac iFixit tayfasının önüne geldi ve ekip de bu monitör bilgisayarı parçalamaya girişti. Ne var ki, yükseltilemeyen parçalara bağlı olarak, bu yeni iMac sadece 10 üzerinden 1 tamir edilebilirlik puanı alabiliyor.

Öncelikle iFixit 21.5 inç ekranlı iMac’in 4K Retina panelinin Apple’ın uzun zamandır iş ortaklarından olan LG Display tarafından üretildiğine dikkat çekiyor. Geçen yıl çıkan 27 inç iMac’in 5K Retina ekranı da aynı şirket tarafından üretilmişti.

Yeni iMac’in içindekilerin çoğu önceki modelle aynı gibi görünse de, bazı farklılıklar da bulunuyor. Bunların arasında AirPort kartına tutturulmuş Wi-Fi antenleri, hibrit Fusion Drive sürücüsünün daha öncekinden daha küçük bir flaş biriminden yapılmış olması da bulunuyor.

imac-21-5-inc-ifixit-161015-2

Kötü haber ise RAM ile ilgili. iFixit, Samsung tarafından üretilmiş RAM’in lojik devreye lehimlendiğini, bu nedenle kullanıcıların bilgisayarı ilk satın aldıkları zaman seçtikleri RAM miktarıyla yetinmek zorunda olduklarını söylüyor. Halbuki daha önceki 21.5 inç iMac’lerde yapı daha farklıydı, hatta ilginçtir ki, en son model 27 inç iMac’te de RAM’in yüksetilmesine izin veriliyor.

RAM’in yükseltilemiyor olmasının iMac’in bu kadar düşük bir tamir edilebilirlik puanı almasında büyük rolü bulunuyor. Ayrıca CPU’nun da lojik devreye lehimlenmiş olması ve LCD panelin de bilgisayarın cam paneliyle birleştirilmesi de çok düşük puanın etkenleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER