Yazılımlar güvenli mi?
Trend Micro, İnternet Güven Araştırması’nın sonuçlarını yayınladı. Araştırmaya katılanların yarısı, İnternet kaynaklı tehditlere karşı kullandıkları yazılımların sistemlerini koruduğuna inanmıyor. Araştırmada güvenlik yazılımı kullananların %51′i bilgisayarlarında yüklü güvenlik ürünlerine itimat beslemiyor.
Bilgi güvenliği ürünleri firması Trend Micro, 2006 İnternet Güven Araştırması sonuçlarını duyurdu. 3 kıtadan seçilen 5 ülkede 1500 kullanıcıyla yapılan araştırmaya göre, güvenlik yazılımı kullananların %51′i bilgisayarlarında yüklü güvenlik ürünlerine itimat beslemiyor.
Kullanıcıların İnternet algılarının değerlendirildiği, İnternet’i kullanırken kendilerini ne kadar güvende hissettiklerini ölçmeyi hedefleyen araştırmadan çıkan ilginç sonuçlardan bazıları şöyle:
- Japonya’da kullanıcıların %71′i son 6 ay içinde herhangi bir saldırıya maruz kalmadığını düşünüyor. Buna karşın, sadece %24′lük bir kesim bilgisayarlarındaki İnternet güvenlik çözümlerinin kendilerini etkin şekilde koruduğuna inanıyor.
- ABD’de kullanıcıların %51′i İnternet’in şu an için çok güvenli olduğunu düşünüyor. Ancak, %32’si gelecek 6 ay içinde İnternet’ten gelecek bir tehlikeye maruz kalabileceklerine inanıyor.
- İnternet’i çok güvenli bulan Almanların oranı %43. 6 ay içinde bilgisayarına yönelik bir tehditle karşılaşacağına inanan Almanların oranı ise %24.
Araştırma sonuçlarının yayınlanması sonrasında bir değerlendirme yapan Trend Micro Türkiye Ülke Müdürü Luc-Erol Alptuna şunları söyledi: “Trend Micro olarak bizim işimiz, İnternet korsanlarının bir adım önünde gitmektir. Kullanıcılarımızın güvenliğini ancak böyle sağlayabiliriz. Bunun için kullanıcılarımızın geribildirimlerinden de yararlanıyoruz. İnternet Güven Araştırması da bu amaca yönelik bir çalışma ve ürün geliştirme sürecinde bizlere ışık tutması açısından çok önemsiyoruz.”
Kaynak: Hürriyet
İlgili Haberler
- Kullanıcıların İnternete Güveni ABD ve Japonyada Tırmanışta...
- Trend Micro, güvenlik çözümlerini masaya yatırdı...
- Apple: “Mac OS X zaten güvenli”...
- Okullar Açıldı, Virüslere Kapılar Kapandı...
- Trend Micro Internet Security 2008, anti-malware testinde lider...
- Trend Micro ve Linksys güçbirliği yapıyor...
- İnternet?e güvenle bağlanmak için, siz nasıl bir önlem alıyorsunuz?...
- 2008 Pekin Olimpiyatlarında daha güçlü, daha hızlı phishing...
- Güvenli internet için öneriler...
- Kabloİnternet’te güvenli internet Mayıs’ta hizmete giriyor....







