Firefox’un yeni sürümü çıktı
Microsoft Internet Explorer’ın yıllardır oturduğu krallık tahtını ciddi şekilde sallayan Firefox’un yeni sürümü bugün çıktı. İşin ilginç tarafı, bu tarayıcının yeni sürümünün çıkış zamanının, Windows Internet Explorer 7 ile aynı zaman dilimine denk gelmesi.
Firefox’un sahipleri bunun tamamen bir rastlantıdan ibaret olduğunu iddia ediyorlar.
Firefox’un 2.0 olarak adlandırılan yeni sürümü ne gibi yenilikler getiriyor? Windows Internet Explorer 7′de ilk kez sunulan anti-phishing özelliği Firefox 2.0′da da bulunuyor. Böylelikle sahte bankacılık siteleri v.b. sitelere giren kullanıcı Firefox tarafından uyarılıyor. Bunun yanında yeni sürümde yazım hatalalarını tarayarak bulan imla kılavuzu, reklam engelleme yazılımı ve üzerinde iyileştirmeler yapılmış yeni bir arama motoru bulunuyor.
Yeni Firefox, tarayıcının ya da bilgisayarın kazara kapanması durumunda, en son oturum bilgilerini hafızasında tutarak, yeni oturum sırasında kalınan yerden devam etme olanağı sunuyor.
Yaptığımız denemelerde Windows Internet Explorer 7′den daha hızlı işlev gören Firefox 2.0 bakalım en büyük rakibi ile rekabeti sürdürebilecek mi? Onestat’ın son istatistiklerine göre, Ağustos ayında bir puan kayıpla Firefox yüzde 11, IE yüzde 86, Opera da yüzde 1 oranında tercih edildi.
İlgili Haberler
- Fennec: Firefox Mobile’ın alfa sürümü çıktı...
- Touch Pro’ya özel Firefox Mobile sürümü haftaya çıkıyor...
- Firefox 3′ün üçüncü beta sürümü yayımlandı...
- Firefox’un mobil sürümü Fennec’in “dönüm noktası sürümü” çıktı...
- Firefox pazarın %19′unu elinde bulunduruyor...
- Firefox 400 Milyona ulaştı...
- Firefox 3 için yeni güvenlik güncellemesi...
- Firefox 3.0 beta 4′te bine yakın güncelleme...
- Firefox PlayStation 3′e mi geliyor?...
- Mozilla Firefox 2 desteğine Aralık’ta son veriyor...







