Teknoloji

Yahoo’dan Google Instant servisine rakip bir yenilik: Search Direct

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın henüz Türkiye versiyonunda hayata geçirmediği Instant adlı arama yöntemi sayesinde kullanıcılar daha arama çubuğuna anahtar kelimelerini yazmaya başladıkları anda arama sonuç tavsiyelerini görmeye başlıyor. Yahoo da benzer bir yöntem geliştirdi.

Search Direct adı verilen bu servis Google’ın çözümü gibi arama sonuç sayfasının tümünü yenilemiyor, bunun yerine yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi genişletilmiş bir arama kutusu içinde yazılan harf veya harflere göre on anahtar kelime ve ona bağlı üç arama sonuç tavsiyesi sunuyor. Ancak Yahoo, Search Direct servisiyle kendi reklamını yapmayı hedefliyormuş gibi görünüyor. Engadget’ın saptamasına göre i, j, q, x ve z harfleri dışında tüm harfler bu arama kutucuğuna yazıldığında, çıkan tavsiyelerin hepsi birer Yahoo servisi. Yine de, anahtar kelimenizin harflerini yazmaya devam ettikçe hedeflediğiniz sonuçlara ulaşma ihtimaliniz yüksek. Bu arada Yahoo Search Direct fiyat, hava durumu gibi yararlı bilgileri de kutucuk içinde kullanıcılara sunuyor.

Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek Yahoo’nun arama sayfasına gidin ve bu yeni servisi kendi ellerinizle test etmeye başlayın.

İlgili – Yahoo Search

İLGİLİ HABERLER