Teknoloji

Yahoo’dan bazı kullanıcıları etkileyen Mail kesintisi için özür

Bazı Yahoo Mail kullanıcılarının pazartesi gününden bu yana e-postalarına erişmelerini engelleyen sorun şu an için büyük ölçüde çözülmüşe benziyor. Neredeyse iki günü aşkın bir süre boyunca devam eden kesinti esnasında Yahoo, yaşanan sorun nedeniyle kullanıcılarından resmi blogu aracılığıyla özür diledi. Şirket kesinti esnasında yapılan çalışmalarla ilgili olarak Twitter üzerinden bilgiler vermeyi de ihmal etmedi.

yahoo-yeni-logo-050913

Yahoo’nun resmi blogunda yayınlanan açıklamayı kaleme alan şirketin iletişim ürünlerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Jeff Bonforte, sorunun Yahoo’nun e-posta veri merkezlerinden birinde yaşanan kesintiden kaynaklandığını belirtti. Probleme dair detaylı bilgiler vermeyen Bonforte, karşılaştıkları sorunun çözümünün tahminlerinden çok daha zor olduğunu da itiraf etmekten çekinmedi.

Yahoo Mail’de yaşanan bu kesintinin uzaması nedeniyle mağdur olan kullanıcılar şirketin durumla ilgili olarak geçtiği bilgilendirme mesajlarını da yetersiz bulurken, bu problem nedeniyle Yahoo Mail’in geçtiğimiz ekim ayında kullanıma sunulan Flickr’a benzer yeni tasarımına yönelik eleştiriler de yeniden gündeme geldi.

Yahoo’dan yapılan son açıklamadaysa e-posta servisinin şu anda iOS, Android, Windows 8 ve web tarayıcılarını kullananların büyük bir kısmı için geri döndüğü belirtilirken, POP ve IMAP erişiminin yeniden tesis edilmesi için de çalışmaların sürdüğü belirtildi. Yahoo CEO’su Marissa Mayer de Twitter hesabı aracılığıyla Yahoo Mail’in geri döndüğü haberini takipçileriyle paylaştı.

İlgili >> Yahoo, TechCrunch

İLGİLİ HABERLER