Manşetler

Verizon 5 milyar dolar karşılığında Yahoo’yu satın almaya hazırlanıyor

yahoo verizonABD’li iletişim şirketi Verizon geçtiğimiz yıl AOL’i satın almıştı. İnternet şirketlerine olan ilgisi dinmemiş gibi gözüken Verizon, şimdi de kendisine alıcı arayan Yahoo’yu gözüne kestirmişe benziyor. Bloomberg ve Recode’da yer alan haberlere göre, Verizon Yahoo’nun ana iş kolu ve taşınmazları için yaklaşık 5 milyar dolarlık bir teklif sundu.

Yahoo Verizon için kullanıcı tabanı genişletme aracı niteliğinde

Kaynaklar, taraflar arasında henüz nihai bir anlaşmaya varılmadığını ancak sürecin tamamlanmaya yakın olduğunu belirtiyor. Bu satın almayla Verizon’ın internet şirketlerinin toplam kullanıcı sayısı 2 milyara yaklaşacak.

Yahoo Verizon ile anlaşması tamamlandığında uzun süredir devam eden bir yolculuğu bitirmiş olacak. Marissa Mayer 2012’de CEO koltuğuna oturduğunda şirketin temel servisleri yeni trendleri yakalamakta zorlanıyordu. Yahoo’yu yeniden yapılandırma yoluna giden Mayer, mobil gelişime odaklanmış ve şirketin fazlalıklarından kurtulması yoluna gitmişti. Mayer, bu süreçte Alibaba dışındaki diğer yatırımları başka bir şirketin çatısı altına kaydırmıştı.

Ancak bütün bu çabalara rağmen arzuladığı tutunmayı yakalayamayan Yahoo, 2016 ile birlikte kendisine alıcı aramaya başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER