Teknoloji

Yahoo üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı

2013’ün üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçları kamuoyuyla paylaşan Yahoo, 1.1 milyar dolar gelir ve hisse başına 34 cent kazanç açıkladı. Şirket geçtiğimiz yıl aynı dönemde hisse başına 35 cent kazanç ve toplam 1.09 milyar dolar gelir açıklamıştı. 2013 rakamlarında küçük bir düşüş olsa da, şirket hisse başına 33 cent kazanç ve toplam 1.08 milyar dolar gelir öngören analistlerin beklentilerinin üstüne çıkmış oldu.

yahoo-yeni-logo-050913

Yahoo’nun finansal sonuçlarına bakıldığı zaman şirketin Çinli web devi Alibaba’daki hisselerinin ortaya çıkan rakamlarda önemli bir rol oynadığı göze çarpıyor. Hızlı bir şekilde büyüyen Alibaba’nın bu yıl içinde planlanan halka arzının gerçekleşmesi durumunda Yahoo, önemli bir miktarda nakit elde etmiş olacak. Alibaba çerçevenin dışına alındığı zaman ise Yahoo’nun mali performansındaki yavaş düşüşün devam ettiği görülüyor.

CEO Marissa Mayer şirketin mali durumunun yatay performansından dolayı hissedarlar toplantısında trafik ve rakamlarına odaklanmayı tercih etti. Mayer Yahoo’nun geçtiğimiz çeyrekte aylık 800 milyon tekil kullanıcı ve 350 milyon mobil kullanıcıya ulaştığına dikkat çekti. Geride kalan çeyrekte şirketin hisse fiyatı ise son 6 yıllık dönemin en yüksek seviyesine yükseldi. CEO Mayer Yahoo’nun geri kalan yıl içinde 1000 yeni mühendisi işe aldığını açıkladı.

Alibaba’daki yüzde 40 hissesini geçtiğimiz yılın eylül ayında 7.1 milyar dolar karşılığında elden çıkaran Yahoo’nun elinde halen şirketin yüzde 24 oranında hissesi bulunuyor. Bu hisselerin değerinin Alibaba’nın halka arzı ile birlikte 28 milyar dolara çıkması bekleniyor.

İlgili >> Yahoo

 

İLGİLİ HABERLER