Manşetler

Yahoo’nun sessiz video görüntülü mesajlaşma uygulaması Livetext geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yahoo-livetext-150715

Yahoo zaten dolu olan mesajlaşma uygulamaları pazarına şu anda sadece Hong Kong iTunes Store’dan dağıtılan farklı bir video sohbet uygulaması Livetext ile giriş yapıyor.

Yahoo bu uygulama için “gerçek görüşmeler gerçekleştirmek için en doğal yöntem” şeklinde bir tanımlama yapıyor, bu uygulamanın arkadaşlarınız yanıbaşınızdaymış gibi bir his sunacağını iddia ediyor. Livetext uygulaması bunun için size ait sessiz video görüntüyü arkadaşınızla paylaşmanıza izin veriyor, bir yandan da düşüncelerinizi yazarak ifade ediyorsunuz. Yazdıklarınız canlı video görüntünüzün üstünde sohbet balonları şeklinde görülüyor.

Yahoo’nun bir zamanlar epey popüler olan masaüstü mesajlaşma uygulaması Yahoo Messenger; WhatsApp, Hangouts ve Facebook Messenger gibi mobil uygulamaların yükselişiyle birlikte arkada bırakılmıştı. Yahoo mobil cihazlar için Messenger uygulamasını daha uzun aralıklarla güncellemeye başladı, bu politika Marissa Mayer CEO olduktan sonra da değişmedi ve en sonunda bu uygulama App Store’dan kaldırıldı. Livetext daha genç kullanıcı kitlesine ulaşmak için geliştirilmiş bir mesajlaşma uygulaması, videonun var olup sesin eksik bırakılması, sesin eksikliğinin yazı ile doldurulması biraz olsun mantığa aykırı gibi görünüyor.

Livetext uygulamasının sürüm notlarında sesin günümüzün hızlı akan dünyasında pek pratik olmadığı belirtiliyor. Bunun çok iddialı bir tanım olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Her zaman ücretsiz olacağının özellikle altı çizilen uygulama telefonun Wi-Fi veya hücresel veri bağlantısını kullanarak birebir görüşmeler başlatıyor. Görüşmeleri yazılı mesaj göndererek başlatıyorsunuz, video ise karşı taraftaki kullanıcı sohbete giriş yaptığında başlıyor. Düşüncelerinizi paylaşmak için yazı kutusuna yazmanız gerekiyor, daha sonra yazının video üstüne düştüğünü görebilirsiniz. Livetext, Skype’ın sessizi ve yazıyla anlaşılanı gibi bir deneyim sunuyor gibi görünüyor.

Uygulama 11 Temmuz tarihinde Hong Kong iTunes Store’da sessiz şekilde yayınlandı, ancak henüz Türkiye veya başka bir ülkenin iTunes mağazasına gelmedi. Yahoo bu uygulamanın dünya çapında lansmanı için daha büyük ve dikkat çekici bir duyuru yapmaya hazırlanıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER