Teknoloji

Yahoo mobil uygulamalarında kesintiye gitti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu ay başında yeni tepe yöneticisine kavuşan Yahoo bir yandan satış için gelen teklifleri değerlendirirken bir yandan da yeniden yapılandırma çalışmaları yapıyor. Şirketin mobil servislerinde de bir çekidüzen verme hareketi söz konusu. Bu kapsamda Yahoo Meme, Mim, AppSpot, Deals, Shopping, Sketch-a-Search gibi uygulamalar Apple’ın App Store uygulama mağazasından kaldırıldı.

Yukarıda saydığımız uygulamalar iPhone ve iPad uygulamalarıydu, ancak eskinin arama devi çeşitli Android ve BlackBerry uygulamalarını da geri çekti. Answers, Movies, News ve AppSpot’un Android versiyonu, BlackBerry’ye özel Finance uygulaması da Yahoo’nun temizlik hareketinden nasibini aldı.

Bu kırpma hareketinin Yahoo’nun mobil ortamdaki imajını yeniden düzenleme çalışmalarının bir yansıması olarak yorumlanıyor. Yahoo, daha akıllı telefonlar patlamasını yapmadan önce mobil ortamı yeni kalesi olarak belirlemiş ve bu alanda güçlü olmak için çeşitli adımlar yapmıştı. Ne var ki, nasıl arama pazarında liderlik Google’a kaptırıldıysa, mobil arenada da benzer bir durum gerçekleşti. Tabii, bu sefer Google’ın yanına Apple’ı da eklemek gerek.

Yukarıdaki uygulamalar kaldırılsa bile, Yahoo’nun mobil cihazlara yönelik çeşitli uygulamaları hâlihazırda sunuluyor, yeni uygulamaları da yolda. TV’lere özel IntoNow, kullanıcılara kişiselleştirilmiş medya içerikleri sunacak Livestand, bunun yanı sıra Yahoo Mail, Messenger ve Flickr uygulamaları Yahoo’nun mobil alandaki önemli oyuncuları olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor.

İlgili – Yahoo Blog

İLGİLİ HABERLER