Manşetler

Yahoo Mail yepyeni bir görünüm ve özelliklerle kullanıcılarının karşısında

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yahoo-mail-151015-1

Bundan yedi ay öncesinde geleneksel şifreleri tek kullanımlık SMS kodlarıyla değiştiren Yahoo Mail, şifreleri tamamen ortadan kaldırmak için ikinci büyük adımını atıyor. Yahoo Account Key’i duyuran şirket, kullanıcıların e-posta hesabını bir mobil cihaza bağlıyor. Kullanıcılar yeni giriş isteklerini push bildirimleri aracılığıyla onaylayacak. Yahoo Mail’deki yenilikler Yahoo Account Key ile sınırlı kalmıyor. Köklü bir tasarım değişikliğinden geçen servis; eskiye kıyasla daha yüksek hız, daha kolay arama özelliği ve Outlook, Hotmail, AOL hesaplarına erişim imkanıyla birlikte geliyor.

yahoo-mail-151015-3

Account Key’in çalışma mantığı oldukça basit. Öncelikli olarak kullanıcılardan Yahoo hesaplarını bir mobil cihaza bağlamaları isteniyor. Bu cihazın da bir akıllı telefon olması tercih ediyor. Cihaz entegrasyonunun tamamlanmasının ardından kullanıcılar masaüstünde Yahoo Mail sitesine gittiklerinde önce e-posta adreslerini giriyor. Şifre bölümüne inildiğinde ise Yahoo, Account Key’in aktive edildiğini otomatik olarak algılıyor ve kullanıcıların cihazına bir bildirim gönderiyor. Giriş isteği doğrudan bildirim aracılığıyla kabul edilebiliyor veya reddedilebiliyor.

yahoo-mail-151015-4

Account Key, şifrelerin yol açtığı pek çok probleme çözüm getirme potansiyeli taşıyor. Şifre unutma, bir şifreyi birden fazla servis için kullanma, güvenlik açığı yaratma, ikincil bir doğrulama yöntemi eksikliği gibi problemler, pek çok kullanıcının başını ağrıtabiliyor. Account Key, ilk izlenim itibarıyla şifreleri geride bırakmanın çabuk ve şık bir yolu gibi gözüküyor. Şirket, özelliği diğer servislerine de taşımayı planlıyor.

yahoo-mail-151015-5

Yahoo Mail’in yenilenen mobil uygulamaları da, kullanıcılara sevecekleri pek çok özellik vadediyor. “Mail Plus Plus” adı altında geliştirilen yeni mobil uygulama, sosyal ağlarla bağlantıya geçerek güncel fotoğrafları kişi kartlarına ekliyor. Eklenen fotoğraflar mesajların yanında gösteriliyor. Sosyal ağlardan gerçek zamanlı kişi bilgilerini de çeken Yahoo Mail, böylelikle kullanıcıların uygulama üzerinden daha fazla bilgiye erişimini mümkün kılıyor.

yahoo-mail-151015-6

Yahoo Mail uygulaması, Mailbox benzeri sürükleme kontrollerini de beraberinde getiriyor. Birden fazla mesajı seçmek içinse mesajların üstüne uzun süre dokunmak yeterli oluyor. Arama özelliğinde yapılan güncellemeyse sonuçların mesajlar, fotoğraflar ve fotoğraf dışındaki dosya ekleri olarak ayrı kategorilerde listelenmesini sağlıyor. Bu özellik, Yahoo Mail hesabına entegre edilen Hotmail ve AOL hesaplarında da çalışıyor. Uygulama, üç e-posta kutusundan alınan sonuçları bir yerde topluyor.

yahoo-mail-151015-7

Gelen kutusunu bir tür “yapılacaklar listesi” olarak kullananları ve bunun için sürekli olarak kendisine e-posta gönderenleri de unutmayan Yahoo, yeni e-posta oluşturma seçeneğine uzun süre basıldığında alıcı kısmına doğrudan kişinin kendi e-posta adresini yazıyor ve imleç konu bölümüne taşınıyor. iOS’te uygulama ikonuna uzun süre dokunulduğunda “Kendine e-posta gönder” bir 3D Touch seçeneği olarak kullanıcılara gösteriliyor.

yahoo-mail-151015-2

Yahoo Mail uygulamasının iOS ve Android versiyonlarının yeni sürümlerine iTunes App Store ve Google Play Store üzerinden erişilebiliyor. Masaüstünde yeni Yahoo Mail özelliklerinden faydalanmak için servisi Amerikan İngilizcesi ile kullanmak gerekiyor. Ancak, kısa sürede tüm kullanıcılara dağıtım yapılması planlanıyor. Tüm Yahoo Mail kullanıcılarına sunulan Account Key özelliği, 2015 sona ermeden önce tüm Yahoo uygulamalarında faaliyete geçecek.

İLGİLİ HABERLER