Teknoloji

Yahoo gözünü Tumblr’a dikti, 1 milyar dolar önerdiği söyleniyor

İnternet dünyasının gündemine düşen son dedikodunun gerçeğe dönüşmesinin durumunda ortaya son dönemin en önemli satın alma işlemlerinden biri çıkabilir. AllThingsD’nin haberine göre, Yahoo gözünü Tumblr’a dikmiş durumda. İki şirketin arasındaki görüşmelerin oldukça ciddi bir seviyede ilerlediği belirtilirken, Adweek Yahoo’nun Tumblr için 1 milyar dolar ödemeye hazır olduğunu öne sürdü. Bu rakamın ödenmesi durumunda olası bir satışı Instagram’ın geçtiğimiz yıl gerçekleşen satışıyla aynı kefeye koymak mümkün olacak.

tumblr-logo

Genç kullanıcıları yakalamak isteyen Yahoo için Tumblr’ın 18-24 yaş arasındaki ana kullanıcı tabanı biçilmiş kaftan durumunda. AllThingsD’ye göre, Yahoo CFO’su Ken Goldman, şirketin önündeki en büyük sorunlardan biri olarak yaşlanan kullanıcı kitlesini gösteriyor. Marissa Mayer’in CEO’luk koltuğuna oturmasından bu yana Yahoo önemli satın almalar gerçekleştirdi. Summly, Astrid, Jybe bu işlemler arasında öne çıkanlar olurken, şirketin Dailymotion’ı satın alma iddiaları sonuçsuz kaldı. Her ne kadar CEO Mayer 100 milyon dolar civarındaki küçük satın almalar planladıklarını belirtse de, Yahoo’nun TV akış servisi Hulu ile de ilgilendiği iddia ediliyor.

Kullanıcı profilini biraz daha gençleştirmek isteyen Yahoo için Tumblr’dan daha uygun bir seçenek bulmak oldukça zor gözüküyor. Adweek’e göre, bu satışın gerçekleşmesi Tumblr’ın da fazlasıyla işine gelecek. Yatırımcılarının geri dönüş isteklerine yanıt verebilecek olan servisin Yahoo’nun sahip olduğu gücü arkasına alarak gelirlerini artırması bu sürecin gerçekleşmesi muhtemel sonuçlarından biri olarak duruyor.

İlgili >> AllThingsD, Adweek

İLGİLİ HABERLER