Teknoloji

Yahoo görsel arama servisini Flickr sonuçlarıyla zenginleştirdi

Yahoo-Flickr-071115

Görüntü arama motorunu güncelleyen Yahoo, görsel arama servisini kendisine ait fotoğraf sitesi Flickr’dan gelen sonuçlarla zenginleştiriyor. Bu servisten faydalanmak için kullanıcıların Yahoo hesaplarına giriş yaptıktan sonra Yahoo üzerinde arama yapması gerekiyor. Kişiselleştirilmiş görsel arama sonuçları sunacak olan Yahoo, kullanıcılara kimi zaman kendi fotoğraflarını da sonuç sayfasında gösterecek. Takip edilenlere veya popüler kullanıcılara ait fotoğraflar da Flickr entegrasyonu çerçevesinde Yahoo kullanıcılarının karşısına çıkacak.

Yahoo görsel arama servisinde kullanıcılara Flickr fotoğraflarının yanı sıra web’deki fotoğraflar da gösterilecek. Yahoo’dan yapılan açıklamada, kullanıcının kendi Flickr hesabındaki fotoğrafların sadece ilgili aramalarda gösterileceğinin altı çizildi.

Yahoo görsel arama servisindeki tek yenilik Flickr sonuçları değil. “Daha fazla görüntü” butonu da Yahoo’nun sunduğu yenilikler arasında yer alıyor. Flickr sonuçlarının olduğu bölüme eklenen bu buton sayesinde Flickr üzerinden daha fazla fotoğrafa ulaşmak mümkün hâle geliyor.

Yahoo görsel arama servisinde kullanıcılara sonuçları daraltmaları için farklı seçenekler sunuyor. Boyut ve renk unsurlar da sonuç daraltmakta kullanılan kriterler arasında yer alıyor. Yahoo’nun yeni görsel arama özelliklerine su an için sadece ABD’deki masaüstü kullanıcıları erişebiliyor.

İLGİLİ HABERLER