Manşetler

Yahoo Facebook’a izinsiz patent kullanımı iddiasıyla dava açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yahoo’nun sosyal ağ ve çevrimiçi reklamlara dair patentlerini izinsiz kullandığı gerekçesiyle Facebook’a karşı resmi girişimlerde bulunmayı planladığı bir süredir biliniyordu. AllThingsD’nin haberine göre Yahoo bugün bu konuda ilk adımını attı ve sosyal paylaşım devi aleyhine dava açtı.

Yahoo tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: ”Şirket olarak yıllar boyunca araştırma ve geliştirmeye büyük kaynaklar ayırdık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda başka şirketlere de lisansını verdiğimiz pek çok sayıda patentli teknolojik buluşa sahip olduk. Bu teknolojik buluşlar şirketin her ay 700 milyon kişi tarafından ziyaret edilmesini sağlayan ve yenilikçi gücümüzü gösteren temelimizi oluşturuyor. Ancak, Facebook ile bu patentli teknolojilerin kullanımı hususunda yaşadığımız anlaşmazlık çözümsüz kaldı ve biz de hakkımızı federal mahkemelerde aramak zorunda kaldık. Sürecin sonunda haklı çıkacağımızdan eminiz.”Konu üzerine Facebook adına konuşan bir yetkili ise, şirket olarak uzun süredir ortak çalışmalar yaptıklarını, Yahoo ile yaşanılan anlaşmazlığın mahkemeye taşınmasından üzgünlük duyulduğu dile getirdi ve  Facebook’un Yahoo’nun bu kararını medya aracılığı ile öğrendiğini belirtti. Şirket yetkilisi, bu kafa karıştırıcı tutum karşısında kendilerini savunacaklarını da sözlerine ekledi.

Her ne kadar Facebook yetkilileri Yahoo’nun tutumundan dolayı şaşkınlık içinde olduklarını dile getirseler de, iki taraf arasındaki görüşmelerin kesilmesinin ardından Yahoo’nun bu yola başvurmasını sürpriz olarak algılamak kulağa pek mantıklı geliyor.

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER