Teknoloji

Yahoo e-posta servisine Google Drive ve GIF desteği eklendi

yahoo e-posta Yahoo e-posta servisini yeni özellikler sunarak güçlendirmeye devam ediyor. Şirket, bu süreçte diğer e-posta servis sağlayıcıları ve rakiplerine ait platformlarla da uyum içinde olmaya özen gösteriyor. Artık kullanıcılar, Yahoo üzerinden gönderdikleri e-postalara Google Drive dosyaları ve Tumblr GIF’leri ekleyebilecek.

Yahoo, son zamanlarda e-posta servisinde sunduğu özellikleri artırma konusunda ciddi bir mesai harcıyor. Ancak belli alanlarda rakiplerine kıyasla yavaş kaldığını belirtmek gerekiyor. Gmail, Android’de 2014’ten bu yana Google Drive entegrasyonu sunuyor. Dropbox entegrasyonu ise 2015’ten bu yana Gmail kullanıcılarının hizmetinde.

Yahoo e-posta uygulamasının yeni versiyonunu geçtiğimiz sonbaharda yayınlamıştı. O dönemde uygulamaya atılan son tweeti imza olarak e-postaya eklemek gibi kulağa garip gelen bir imkan sunan Yahoo, diğer araçlarıyla alkış almayı başarmıştı. Geçtiğimiz aralık ayında desteklediği e-posta servislerinin arasına Gmail’i de ekleyen Yahoo Mail uygulaması, ocak ayında uygulamanın sürükleme arayüzü için kişiselleştirme imkanlarını devreye sokmuştu. Mart ayında bağlantı ön izlemeleri desteğine kavuşan Yahoo, geçtiğimiz hafta da Dropbox ile işbirliğini duyurmuştu.

E-postalara GIF animasyonlarının eklenebilmesi de hoş bir jest olarak nitelenebilir. Özellikle sohbet ve sosyal medya platformlarında giderek popüler olan GIF’lerin e-postalara da yerleştirilebilmesi Yahoo’nun günceli takip etmeyi sürdürdüğünü gösteriyor. Yahoo e-posta servisinin kullanıcılara popüler GIF’leri göstereceğini belirtmekte de fayda var. Yahoo Mail uygulaması için hazırlanan güncelleme Android için yayınlanırken, iOS kullanıcılarının da yakında özelliğe kavuşacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER