Manşetler

Yahoo Axis adlı web tarayıcı eklentisi ve iOS mobil internet tarayıcısını duyurdu – Video

Geçtiğimiz günlerde yönetici skandalıyla sarsılan Yahoo’dan kısa bir süre sonra yeni bir servis görmek doğrusu biraz şaşırtıcı oldu. Şirket Axis adını verdiği tarayıcı eklentisini ve yine aynı adı taşıyan tam donanımlı iOS mobil internet tarayıcısını duyurdu. Tarayıcı eklentisi Chrome, Firefox, Safari ve Internet Explorer 9 ile uyumlu. Eklentinin temel amacı arama sonuçlarının siz yazdıkça ön izleme görüntüleriyle birlikte sunulması. Her iki tarafta da arama sonuçları Yahoo’nun geliştirdiği yeni bir kullanıcı arayüzü eşliğinde Microsoft’un arama motoru Bing üzerinden sunuluyor.

Yahoo Axis eklentisiyle birlikte internet tarayıcısının sol alt köşesine küçük bir arama kutucuğu yerleştiriliyor. Siz arama yapmaya başladığınızda arama sonuçları yatay bir çubuk üzerinde her bir sonuca ait web sayfasının küçük resimden oluşan görüntüsü eşliğinde veriliyor. Eklenti yer imlerini, arama ve gezinme geçmişlerini cihazlar arasında eş zamanlama yeteneğine de sahip.

Apple Safari’nin mobil sürümünde eklentiye izin vermediği için Axis’i iOS tarafında bir uygulama olarak görüyoruz. Uygulama diğer üçüncü taraf iOS mobil internet tarayıcıları gibi mobil Safari ile aynı webkit motorunu kullanıyor. Yahoo, kullanıcının izni doğrultusunda kullanıcının yer imleri ve geçmişini mobil istemciyle eş zamanlıyor. Yahoo, Android versiyonunun geliştirme çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

İlgili – Yahoo Axis

İLGİLİ HABERLER