Teknoloji

Yahoo akıllı haber uygulaması Summly’yi satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yahoo bir açıklama yaparak akıllı haber uygulaması Summly’yi satın aldığını duyurdu. Ünlü bilim adamları tarafından geliştirilen ve doğal dil işleme süreciyle algoritmaları bir araya getiren bir kombinasyon kullanması nedeniyle ”akıllı” sıfatını kazanan Summly, uzun haberlerin önemli kısımlarını kullanıcıya tek karede ulaştırıyor. Summly’nin bir diğer ilginç özelliğiyse 17 yaşındaki Nick D’Alosio tarafından kurulması.

summly-1

Yahoo diğer satın almalarında izlediği yol haritasını Summly’de de izleyecek ve uygulama kısa bir süre sonra kapanacak. D’Alosio ve ekibiyse Yahoo’nun geliştirme ekibine dahil olacaklar. AllThingsD’de yer alan habere göre, Yahoo Summly için 30 milyon dolara yakın bir bedel ödedi. Marissa Mayer’in göreve gelmesiyle birlikte mobile yönelik satın almalara ağırlık veren şirket, Summly ile birlikte dördüncü satın alma işlemini gerçekleştirdi. Mayer’in ”kolay anlaşılır mobil stratejisi” kapsamında kişiselleştirme ve tavsiye araçlarının gelişimine odaklanan Yahoo, Summly’nin teknolojisini mevcut mobil operasyonlarına entegre edecek. Yahoo’nun Summly’yi satın aldığını duyurmasıyla birlikte Summly iTunes App Store’dan çekildi.

Summly’nin internet sitesi aracılığıyla bir açıklama yapan D’Alosio, uygulamanın kullanıcılara dört ay gibi kısa bir sürede 90 milyonu aşkın özet çıkarttığını belirtti. Arzusunu ”insanların rutinlerini daha eğlenceli ve anlamlı hale getirmek” olarak açıklayan D’Alosio, Yahoo’nun kendisi ve uygulaması için biçilmiş kaftan olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili >> Yahoo Blog, Summly, AllThingsD

İLGİLİ HABERLER