Teknoloji

Xperia Z3, Z3 Compact ve Z2 için Marshmallow Beta çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xperia z3

İspanya, İtalya ve Hollanda’da yaşayan Xperia Z2, Xperia Z3 ve Z3 Compact sahipleri, eğer geçen ay duyurulan Xperia Beta programına katıldılar ise, Android 6.0 Marshmallow güncellemesini herkesin eline ulaşmadan önce test etme fırsatına erişiyor. Sony, beta programına katılanlar için Android 6.0.1 sürümünü, orijinal sürüme göre daha güncel versiyonu test amacıyla Z2, Z3 ve Z3 Compact sahiplerine sundu.

Sony Xperia Z3+ ve Z5 serisi gibi mevcut telefonlarına Marshmallow güncellemesini dağıtmaya başladı, ancak dağıttığı sürüm Android 6.0 versiyonu. Beta kullanıcıları ise Android 6.0.1 sürümüne sahip oluyor. Android 6.0.1 güncellemesiyle birlikte Android 6.0 versiyonunda görülen hataların düzeltilmesi bekleniyor. Bu arada Z3, Z3 Compact ve Z2 cihazlarıyla ilgili tek sorun güvenlik yamalarının en güncel hâlde olmaması, Aralık 2015’ten kalması. Bunun haricinde söz konusu telefon sahipleri en son Marshmallow güncellemesini test etme fırsatı bulacaklar.

xperia-z3-z2-marshmallow-beta-150316-1

Android 6.0.1 beta sürümünü yükleyen Xperia Z2, Z3 ve Z3 Compact sahipleri amiral gemisi Z5 modellerindeki Camera 2.0.0 kullanıcı arayüzünü kullanma fırsatına erişecek. Yeni işlevler arasında video, elle ve bunun gibi kamera modları arasında parmak sürükleyerek geçiş yapma; parlaklık, kontrast ve bunun gibi kamera ayarlarını gerçek zamanlı olarak gerçekleştirme de bulunuyor. Marshmallow beta sürümünün bir başka özelliği de uygulama menüsü içine yerleştirilen arama seçeneği. Ana ekran görüntüleme seçenekleri ve STAMINA modu kaldırılmışa benziyor.

xperia-z3-z2-marshmallow-beta-150316-2

Marshmallow Beta programı Marshmallow Konseptinden farklılık gösteriyor. Birincisi Xperia Z2, Z3 cihazları için çıkarılmış bir ön sürümü temsil ederken ikincisi ise güncelleme için çıkarılmış deneysel bir yazılımı işaret ediyor. Eğer gerçekleştirilen deneyler başarılı olursa, bunları ilerleyen sürümlerde görmek de mümkün olacaktır.

xperia-z3-z2-marshmallow-beta-150316-3

İLGİLİ HABERLER