Teknoloji

Xiaomi Malezya ve Singapur’da telefon teslimatı yapmak için Uber ile işbirliğine gidiyor

uber-xiaomi-230715

Son zamanın en yeni popüler şirketleri arasında yer alan Xiaomi ve Uber, ilginç bir ortaklık çerçevesinde bir araya geliyor. Xiaomi, Malezya ve Singapur’da telefon teslimatı yapmak için Uber’den yardım alacak.

Bu ülkelerdeki müşteriler, tıpkı Uber üzerinden araç çağırır gibi, Mi Note akıllı telefon siparişi verebilecekler. Bunun için öncelikle Uber uygulamasını açmak gerekiyor. Uygulamanın alt kısmındaki kızaktan Xiaomi seçeneği işaretlendiğinde, Xiaomi’nin logosu gibi turuncu renkteki Uber araçları haritada gösteriliyor. Aracın seçilmesinin ardından sipariş butonuna basıldığında süreç tamamlanıyor. Ödeme, kullanıcının Uber hesabına kaydettiği kredi kartı aracılığıyla yapılıyor. Mi Note teslimatıysa birkaç dakika içinde gerçekleştiriliyor.

Anavatanı Çin dışındaki pazarlara da taşımaya çalışan Xiaomi, geçtiğimiz ayın sonunda Asya kıtasının dışına açılmış ve Brezilya’da faaliyet göstermeye başlamıştı. Xiaomi’nin uluslararası operasyonunu yöneten Hugo Barra, bu ayın ilk günlerinde yaptığı bir açıklamada ABD pazarına girme hedefini gerçekleştirmek için patent portföyünü güçlendirmeye çalıştıklarını belirtmişti.

Uber ise sürücü ağını ve araç filosunu farklı ürünlerin teslimatı için kullanmayı sürdürüyor. Uber’in Güneydoğu Asya’dan sorumlu bölge müdürü Mike Brown, talebe bağlı ekonominin müşteri deneyimini dönüştürdüğünü ve bu dönüşümü farklı bir boyuta taşımaktan dolayı heyecan duyduklarını ifade etti.

İLGİLİ HABERLER