Teknoloji

Xiaomi kendi mobil işlemcilerini üretmek için hazırlık yapıyor

Xiaomi abd elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomiMobil işlemci pazarının lideri Qualcomm, büyük davalarla karşı karşıya durumda. Şirketin ABD Federal Ticaret Komisyonu ve Apple tarafından dava edilmiş olması, akıllı telefon üreticilerini de başka seçenekleri keşfe yönlendirmişe benziyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Çin’in akıllı telefon pazarındaki yükselen yıldızı Xiaomi de farklı seçenekleri değerlendiren üreticiler arasında yer alıyor.

Çinli üreticinin kendi mobil işlemcilerini geliştirme yoluna gidebileceği belirtiliyor. Şirketten henüz bu konuda bir doğrulama gelmiş değil. Ancak bu ihtimalin kulağa çok gerçek dışı gelmediğini ve Çinli üreticiye yeni kapılar açtığını belirtmek gerekiyor.

Bu yeni kapılardan ilki, akıllı telefon fiyatlarıyla ilgili. Şirket, akıllı telefonlarında kullandığı işlemcileri Qualcomm veya başka şirketlerden satın almak yerine kendisi üretirse maliyetlerde önemli bir kesinti gerçekleştirebilir. Bu da şirketin akıllı telefonlarını şimdikinden daha uygun fiyatlarla satmasını mümkün hâle getiriyor. Xiaomi, hâli hazırda rekabetçi olarak nitelenebilecek bir fiyat politikası uyguluyor. Kendi işlemcilerini ürettiği takdirde Çinli şirket bu politikayı biraz daha agresif hâle getirebilir.

Çinli üretici, kendi işlemcilerini hazırladığı takdirde telefonlarına daha fazla ayırt edici ve kreatif özellik de ekleyebilir. Çin merkezli bir diğer akıllı telefon üreticisi olan Huawei, cihazlarında kendi işlemcilerini kullanıyor. Bu sayede şirketin en yeni akıllı telefonu Mate 9, daha gelişmiş bir yapay zekâ ile kullanıcıların karşısına çıkmıştı. İşlemcisiyle sahiplerinin alışkanlıklarını öğrenen Mate 9, böylelikle performansını optimize edebiliyor.

Xiaomi işlemci konusunda kendisini kanıtlamak için zamana ihtiyaç duyacaktır

Xiaomi’nin kendi ürettiği işlemcilerin performansı konusunda kamuoyunun güvenini kazanması içinse biraz zaman gerekebilir. Hem Huawei hem de kendi işlemcilerini de üreten Samsung, aradan belli bir zaman geçtikten sonra Qualcomm’un üst segment işlemcilerine karşı kendilerini kanıtlamışlardı. Aynı senaryo, Xiaomi için de geçerli olabilir.

İLGİLİ HABERLER