Manşetler

Xiaomi Mi 5s ve Mi 5s Plus ultrasonik parmak izi tarayıcısı barındırıyor

xiaomi mi 5s
Xiaomi Mi 5s

Çinli telefon üreticisi Xiaomi, yeni akıllı telefonları Mi 5s ve Mi 5s Plus’ı görücüye çıkarttı. Her iki cihaz da geçtiğimiz şubat ayında tanıtılan Mi 5’in devamı niteliğini taşıyor. Her iki cihaz da, Xiaomi’den beklenen yenilikleri barındırıyor. Söz konusu yenilikler arasında gelişmiş kamera ve daha hızlı işlemci de bulunuyor. Ancak ultrasonik parmak izi tarayıcısının varlığı, diğer yenilikleri gölgede bırakıyor. Xiaomi Mi 5s ve 5s Plus’ta bulunan parmak izi tarayıcısı, telefonun camının altına yerleştiriliyor.

xiaomi mi 5s plus
Xiaomi Mi 5s Plus

Xiaomi’den yapılan açıklamada Mi 5s ve Mi 5s Plus’ın “pürüzsüz, butonsuz tasarımı” ön plana çıkarıldı. Ancak telefonun ön yüzeyinde buton görünümlü bir alan bulunuyor. Parmak izi tarayıcısı da sadece bu alana dokunulduğunda işliyor. Dolayısıyla tasarımın tamamen “butonsuz” olduğunu söylemek pek mümkün gözükmüyor.

Ultrasonik sensörün varlığı, Mi 5s’in parmak izi okuma konusunda daha doğru ve hızlı işleyeceği anlamına geliyor. Şirketin telefonu duyurusundan önceki söylentiler, bunun için Qualcomm’un teknolojisinin kullanılacağı yönündeydi. Ancak bu konuda henüz Xiaomi cephesinden bir doğrulama gelmiş değil.

Xiaomi Mi 5s ve Mi 5s Plus Snapdragon 821 ile geliyor

Xiaomi’nin yeni akıllı telefonlarında Qualcomm Snapdragon 821 işlemci bulunuyor. Mi 5, Snapdragon 820 işlemci barındırıyordu. Telefonların arka kasasıysa metalle kaplanmış. Telefonların 12 megapiksel çözünürlüklü arka kameralarında ise yeni Sony CMOS sensörü bulunuyor. Arka kameraya çift tonlu LED flaş eşlik ediyor ve kamerayla 4K video kaydı yapılabiliyor. Plus versiyonda ise çift kameralı bir sistem bulunuyor. Her iki cihazda da dahili depolama seçenekleri 128 GB’ye kadar çıkıyor. RAM seçenekleri ise Mi 5s’te 4 GB, Plus versiyonda ise 6 GB’ye kadar uzanıyor.

Xiaomi Mi 5s ve Mi 5s Plus, 29 Eylül itibarıyla Çin’de ön siparişe sunulacak. 64 GB dahili depolama alanına ve 3 GB RAM’e sahip baz Mi 5s için 1999 yuan (yaklaşık 900 TL) ödemek gerekiyor. 128 GB dahili depolama alanı ve 4 GB RAM ile gelen en üst versiyonun fiyat etiketinde ise 2299 yuan (1025 TL) yazacak. Mi 5s Plus’ın baz versiyonu için de aynı rakamı ödemek gerekecek. En üst versiyon ise 2599 yuan (1160 TL) karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER