Teknoloji

Xiaomi üst sınıf özelliklere sahip Mi 4’ü duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomi-mi-4-220714

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, yeni akıllı telefonu Mi 4’ü duyurdu. Şirket bir süre önce Google’ın Android’i ve Nexus cihazlarını geliştirmesinde önemli rol oynayan Hugo Barra’yı bünyesine dahil etmişti. Barra’nın cihazın gelişiminde önemli bir rol oynadığı düşünülüyor. Xiaomi’nin Facebook sayfası aracılığıyla duyurulan Mi 4, şirketin yeni gözde telefonu olma özelliğini taşıyor.

Mi 4’te 2.5 GHz Qualcomm Snapdragon 801 işlemciye 3 GB LP-DDR3 RAM eşlik ediyor. Dahili hafıza seçenekleriyse 16 ve 64 GB arasında değişiyor. Mi 4’te Sharp tarafından üretilen 5 inç’lik 1080p ekran bulunuyor. Cihazın 13 megapiksel arka kamerasını Sony imzası taşıyan 8 megapiksel CMOS kamera tamamlıyor. 3080 mAh kapasiteli pilse Xiaomi Mi 4’ün performansını sorunsuzca sergilemesini sağlıyor.

Mi 4’ün mini bir versiyonunun da piyasaya sürüleceği iddia edilse de, henüz bu iddia doğrulanmadı. Akıllı telefonun fiyatı, piyasaya çıkış tarihi ve Çin dışındaki pazarlarda satışa sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER