Ulaşım

Xiaomi elektrikli bisiklet Mi Qicycle’ı tanıttı

xiaomi elektrikli bisikletXiaomi henüz insanları taşıyabilen bir elektrikli bisiklet geliştirebilmiş değil. Ancak bu durum, şirketin ulaşım araçlarına ilgisi olmadığı anlamına gelmiyor. Katlanabilir bir elektrikli bisiklet hazırlayan Çinli üretici, fiyat etiketine 2 bin 999 yuan (1320 TL) yazdı.

Mi Qicycle adını taşıyan bisikletin altında Xiaomi’nin desteklediği iRiding’in imzası bulunuyor. Şirket, premium model niteliği taşıyan Qicycle R1’i geçtiğimiz mart ayında 19 bin 999 yuan (8 bin 605 TL) karşılığında satışa sunmuştu.

iRiding bu sefer Xiaomi’nin popüler “Mi” markasını da ürün ismine ekleyerek büyük pazarda kendisine daha sağlam bir yer edinmeye çalışıyor.

xiaomi elektrikli bisiklet14.5 kilogram ağırlığındaki Mi Qicycle, ikiye katlanabiliyor. Böylelikle bisikleti depolamak kolaylaşıyor. Xiaomi elektrikli bisiklet 250W gücündeki motoruyla gerektiğinde pedal desteği sağlayabiliyor. Elektrikli motor, tam şarjla 45 kilometre yol katetme fırsatı veriyor.

xiaomi elektrikli bisikletMi Qicycle, hem elektrikli hem de akıllı bir bisiklet. Bluetooth ile akıllı telefon uygulamasına bağlanan bisiklet, sürücülere bisikletin durumunu ve sürüş istatistiklerini kontrol etme fırsatını veriyor. GPS navigasyon da sürücülere sunulan bilgiler arasında yer alıyor.

Gidon kısmına yerleştirilen küçük ekran ise hızı, katedilen mesafeyi, dinamik gücü ve pilin şarj durumunu görmeyi sağlıyor. Sürücüler diledikleri takdirde bisikletin “Fitness”, “Güç koruma”, “Dengeli” ve “Ekstra güç” modları arasında geçiş yapabiliyor. Bisikletin önünde ve arkasında da görülmesini kolaylaştıran ışıklar bulunuyor.

Xiaomi elektrikli bisiklet sadece Çin’de satılacak

Xiaomi’nin dikkat çeken çoğu ürünü gibi, elektrikli bisikleti de sadece Çin’de satılacak. Dolayısıyla Çin dışındakilerin Mi Qicycle’a sahip olmak için pek fazla şansı bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER