Eğlence

Xbox Play Anywhere oyunları Windows Mağaza’da ön siparişe çıktı

Xbox Play AnywhereMicrosoft, Windows Mağaza’da yaptığı güncellemeyle ön sipariş desteği getirdi. Bu destekten faydalanan ilk ürünler arasında ise dikkate fazlasıyla değer şeyler bulunuyor.

Mağazada kullanıcılara Xbox Play Anywhere programı dahilindeki üç oyun için ön sipariş verme fırsatı sunuluyor. Oyuncular Xbox One veya PC üzerinden sipariş ettikleri oyunları, her iki platformda da ekstra bir ücret ödemeden oynayabiliyor. İlk etapta ön siparişe çıkan Play Anywhere oyunları arasında bilimkurgu macerası ReCore, yarış oyunu Forza Horizon ve Gears of War 4 yer alıyor.

Xbox Play Anywhere ile PC’de başlayan macera Xbox One’da devam edebiliyor

Her iki platformda da oyun oynama imkanını sunan Play Anywhere, oyunculara Xbox One’da başladıkları maceralarına PC’de devam etme veya tam tersini gerçekleştirme fırsatını da sunuyor. Kayıtlı oyunlar, eklentiler ve başarılar da PC ve Xbox One arasında aktarılabiliyor.

Ön siparişe çıkan Play Anywhere oyunlarının Kuzey Amerika’daki yayın tarihleri de açıklandı. Buna göre, ReCore 13 Eylülde, Forza Horizon 23 Eylülde ve Gears of War 4 11 Ekimde oyun severlerle buluşacak. Diğer bölgelerde de oyunların verilen tarihlerden birkaç gün sonra yayınlanması öngörülüyor.

Xbox Play Anywhere, özellikle PC üzerinden oyun oynayanlar için büyük potansiyel taşıyor. Program kapsamında sunulan oyunların sayısının artması, Xbox One’ı olmadığı için bazı oyunlardan mahrum kalan kitleyi sevindirecektir. Söz konusu program her Xbox One oyunun PC’ye geleceği anlamını taşımıyor. Ancak oyun stüdyolarına oyunlarını daha fazla kişiye ulaştırma fırsatını veriyor.

İLGİLİ HABERLER