Teknoloji

Xbox patronu Don Mattrick Zynga’nın CEO’su oluyor

Microsoft’un Xbox’tan da sorumlu olan İnteraktif Eğlence Birimi’nin patronu Don Mattrick, sosyal oyun şirketi Zynga’nın CEO’su olmak için Microsoft’a veda ediyor. AllThingsD’nin haberine göre, Mattrick’in yeni görevine geçişi her iki şirketin üst kademelerinde yaşanması beklenen önemli değişikliklerin bir işaretçisi niteliğinde. Microsoft’ta beklenen yeniden yapılanmanın birkaç gün içinde duyurulması beklense de, Xbox One’ın piyasaya çıkışı öncesi Mattrick’in böyle bir karar alması şaşkınlık yarattı.

don-mattrick-xbox-one-130613

Mattrick’in yeni adresi Zynga da yeniden yapılanma faaliyetleri konusunda Microsoft’tan pek farklı sayılmaz. Geçtiğimiz günlerde 500 çalışanıyla yollarını ayıran şirket, finansal açıdan zor günlerden geçiyor. Zynga’nın önümüzdeki dönem için en önemli hedeflerinden biriyse kullanıcıların oyunlarda geçirdiği vakti artırmak olarak gözüküyor. Zynga’dan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada Don Mattrick’in CEO’luk görevine ek olarak şirketin yönetim kurulunda da yer alacağı belirtilirken, şirketin kurucusu ve eski CEO’su Mark Pincus’un yönetim kurulu başkanlığı ve şef ürün yöneticisi rollerini üstlenmeye devam edeceği açıklandı. Mattrick’in görevine önümüzdeki hafta başlayacağı, ancak bundan önce Zynga çalışanlarıyla özel bir soru-cevap seansında bir araya geleceği açıklandı.

Microsoft ise Mattrick’in ayrılığı hakkında çalışanlara bir e-posta gönderdi ve bazı bilgiler paylaştı. CEO Steve Ballmer’ın imzasını taşıyan e-posta mesajında Mattrick’e yeni görevinde başarılar dileyen şirket, Mattrick’in Microsoft’taki başarılarını hatırlatmayı ihmal etmedi. Microsoft cephesinde Mattrick’ten boşalan yeri kimin dolduracağı ise şu an için bilinmiyor.

İlgili >> AllThingsD, Zynga

İLGİLİ HABERLER