Teknoloji

Xbox One’ın piyasaya çıkışı 8 Avrupa ülkesinde 2014’e ertelendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Xbox One’ı kasım ayında toplam 21 pazarda piyasaya süreceğini açıklamıştı. Ancak şirketten gelen son açıklamayla 8 Avrupa ülkesi bu listeden çıkarıldı ve 2013’ün kasım ayında Xbox One ile buluşacak ülke sayısı 13’e indi. Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre; Belçika, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, İsveç, İsviçre, Norveç ve Rusya Xbox One ile 2014’te buluşacak.

xbox-one-220513 (640 x 441)

Bu açıklamanın ardından Microsoft’un gelecek nesil oyun konsolunun önümüzdeki kasım ayında satışa çıkacağı ülkelerin listesiyse şöyle oldu: ABD, Almanya, Avusturya, Avusturalya, Birleşik Krallık, Brezilya, Fransa, İrlanda, İspanya, İtalya, Meksika, Kanada ve Yeni Zelanda.

Microsoft bu kararın arkasındaki nedenleri detaylandırmazken, aralarında bölgesel Xbox One desteği, ek ses ve diller ile tüm ülkelerdeki uygulama ortaklıkları gibi pek çok nedenin bu kararın alınmasında etkili olduğunu belirtti. Bu 8 ülkede yaşayan ve Xbox One için ön sipariş vermiş olan kullanıcılar 2014 yılında konsollarını teslim aldıkları zaman kendilerine özür niteliğinde bir oyun da teslim edilecek. Microsoft’un açıklamasında bu karardan etkilenen 8 ülkedek Xbox hayranlarının üzüntüsünün bilindiği ve şirketin Xbox One’ı bu ülkelerde mümkün olan en kısa süre içinde piyasaya sürmek için elinden geleni yapacağı ifade edildi.

İlgili >> Xbox Wire

İLGİLİ HABERLER