Teknoloji

Xbox One S bir dizüstü bilgisayara dönüştü

Xbox One S donanım mühendisliği açısından etkileyici bir parça. Orijinal Xbox One modelini alıp bunu hatırı sayılır oranda küçültmek, aynı zamanda modern görünümlü bir kutu hâline getirmek doğrusu takdire şayan bir hareket.

Modifiye donanım işiyle uğraşan Edward Zarick adlı bir zat ise Microsoft’un yaptığını bir adım öteye taşımış ve Xbook One S adında yeni bir donanım geliştirmiş. Bunu yaparken Xbox One S donanımını dizüstü bilgisayar boyutlarında bir kasaya sığdırmış. Üstüne bir de 19 inç, 720p ekran eklemiş. Aslında Xbook One S gerçek bir dizüstü bilgisayar değil, çünkü çalışması için sabit bir güç kaynağına ihtiyacı var. Ancak Microsoft’un orijinal Xbox tasarımına göre daha rahat taşınabilir olduğunu da kabul etmek gerekiyor. Modifiye tasarımda 4K HDMI çıkışı varlığını koruyor, böylelikle Xbook One S, 4K ve HDR içerik oynatma işlevlerini normal bir konsol gibi yerine getirebiliyor.

xbox one sBu, Zarick’in böyle bir modifiye konsol geliştirme çalışmalarının ilki değil. Web sitesine ve YouTube kanalına baktığınızda daha önce de hem orijinal Xbox One hem de PlayStation 4 ile, sırasıyla Xbook One ve PlayBook 4 adını taşıyan modifiye donanımlar geliştirdiğini görüyoruz. PlayBox 4One adını taşıyan çalışması ise Xbox One ve PlayStation 4’ü aynı kasada buluşturmasıyla, belki de çalışmalarının en ilgincini ve etkileyicisini oluşturuyor.

Zarick’in modifiye tasarımları sadece YouTube videoları için yapılmış değil. Bunlar web sitesi üzerinden özel siparişlerle de satılıyor. Tabii ki, normal konsollara göre çok daha yüksek fiyatlarla. Örneğin normal fiyatı yurt dışında 300 dolar olan Xbox One S’in modifiye edilmiş versiyonu olan Xbook One S 1495 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor.

 

 

İLGİLİ HABERLER