Teknoloji

Xbox One oyunun son beş dakikalık bölümünü sürekli kaydedecek

Sony ve Microsoft’un yeni nesil oyun konsolları arasındaki mücadele daha ürünler tanıtılmadan başlamıştı. Ürünlerin tanıtılmasıyla bir üst seviyeye taşınan bu mücadelenin yıl sonunda PS4 ve Xbox One piyasaya sürüldüğünde en üst seviyeye çıkacağı pek çok kişinin ortak düşüncesi. İki konsol arasındaki rekabetin bu dönemdeki itici gücüyse konsolların yavaş yavaş açığa çıkan özellikleri. Daha önce Microsoft’un oyun konsolu Xbox One’ın kullanıcılar belli başarılar elde ettiği zaman otomatik olarak video klipler hazırlayacağı gündeme gelmişti. Ancak Microsoft oyunun kayıt yetenekleri konusunda bununla yetineceğe benzemiyor. Xbox One’ın ”Oyun DVR” adı verilen bir özellikle oyunların son beş dakikasını sürekli olarak kaydedeceği belirtildi.

xbox-one-220513 (640 x 441)

Özelliği San Diego’da düzenlenen Comic-Con’da GameSpot’a konuşan Microsoft Game Studios’tan Ken Lobb özellik hakkında açıklamalarda bulundu. Oyunların son beş dakikasının sabit disk üzerine sürekli olarak kaydedileceğini söyleyen Lobb, bu görüntülerin paylaşımı için iki seçenek olacağını belirtti. Lobb ”Xbox, bunu kaydet” komutu verildiği zaman oyunun son 30 saniyesinin paylaşmaya hazır olarak oyuncunun karşısına çıkarılacağını, ancak dileyen kullanıcıların beş dakikalık otomatik kayıt videosu üzerinde düzenleme işlemi yaparak görüntüleri paylaşabieceğini ifade etti.

Sony’nin yeni konsolu PlayStation 4’te de benzer özellikler bulunuyor. Japon şirketinden CVG’ye yapılan açıklamada PS4’ün oyunun son 15 dakikasını kaydetme yeteneğine sahip olduğu belirtildi.

İlgili >> GameSpot, CVG

İLGİLİ HABERLER