Teknoloji

iFixit: Xbox One PC benzeri bileşenler barındırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox One bugün itibarıyla ilk ülke grubunda satışa sunuldu. Konsolun piyasaya çıkışının üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen, teknolojik ürünleri parçalarına ayırıp incelemeleriyle tanınan iFixit ekibi konsola ulaşıp içini incelemeyi başardı.

xbox-one-ifixit-221113

Konsolun kasası açıldığı zaman göze ilk olarak yeşil anakart, yerleşik Blu-ray sürücüsü ve 2.5 inç SATA II sabit disk çarpıyor. Bu devasa parçalar ortalama bir PC’nin iç bileşenlerini de aşağı yukarı temsil ediyor. Bunun dışında standart SATA II’nin değiştirilebilir olması da dikkat çeken bir diğer unsur. Wi-Fi ve hoparlör kurulumunu hareket ettirecek kadar cesur olanlar Xbox One’ın dahili hafızasını artırabilir. Ancak bu durumda ürünün Microsoft’un sunduğu garanti kapsamının dışına çıktığının altını çizmek gerekiyor.

iFixit’in incelemesinde dikkat çeken bir diğer noktaysa devasa fan oldu. Microsoft’un konsolun neredeyse dörtte birini kaplayan bu fanı tercih etmesinin nedeninin Xbox 360’ta yaşanan ısınma sorununun tekrarlanmasını önleme isteği gösteriliyor. Xbox One’ın rakibi PlayStation 4 ise daha küçük bir fan ve daha küçük bir yerleşik güç desteği barındırıyor.

Microsoft’un Blu-ray sürücüsü konusunda tercihini pek çok bilgisayarda kullanılan kalın modelden yana kullandığı görülüyor. Sony ise PS4 için daha ince bir model tercih etmişti. Parçalara ayırma işleminin ardından akıllara parçaların büyüklüğü nedeniyle Microsoft’un daha küçük bir konsol üretip üretemeyeceği sorusu gelirken, iFixit Xbox One’ın tamir edilebilirlik skorunu 10 üzerinden 8 olarak açıkladı.

İlgili >> iFixit

İLGİLİ HABERLER