Teknoloji

Xbox One güncellemesi yönetici panelinde hareketle kontrol özelliklerini kaldıracak

xbox-one-kontrol-paneli-11115

Yeni Xbox One güncellemesi, 12 Kasımdan itibaren konsollara dağıtılacak. Söz konusu güncelleme, kontrol panelinin Kinect aracılığıyla hareketlerle kontrol edilmesi özelliğini ortadan kaldıracak.

Windows Central’a konuşan Xbox platform yöneticisi Mike Ybarra, söz konusu hareketle kontrol özelliğinin kullanım oranlarının çok çok düşük olduğunu belirtti ve bu özelliği artık Xbox One deneyiminin bir parçası olmaktan çıkaracaklarını doğruladı. Konsol sahipleri kontrol panelinde sesli kontrol özelliklerinden faydalanmaya devam edebilecek.

Kinect’in hareketle kontrol özellikleri, Xbox One oyun ve uygulamalarında kullanılabilecek. Microsoft bu konuda herhangi bir değişiklik yapılmayacağını Motherboard sitesine yaptığı açıklamayla doğruladı. Kinect ile hareketli kontrol özellikleri Dark Dreams Don’t Die, Kinect Sports Rivals ve LocoCycle gibi özelliklerde bulunuyor.

Xbox One 2013’te satışa sunulduğunda tüm konsolları Kinect ile birlikte sunan Microsoft, sensörü “mimarinin ana bir parçası” olarak nitelemişti. Bir süre sonra Kinect’i Xbox One ile birlikte zorunlu olarak sunmaktan vazgeçen şirket, böylelikle yeni nesil oyun konsolunun Sony PlayStation 4 ile daha etkin biçimde rekabet etmesini mümkün kılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER